Akvaryum Kumu Nasıl Temizlenir?

Akvaryum Kumu Nasıl Temizlenir?

Akvaryum kumu temizlerken mümkün olduğunca dikkatli olmak gerekmektedir. Balıklar hassas canlılar oldukları için kumun da bir o kadar iyi bir şekilde temizlenmiş olması önemlidir. Aksi halde balıklar kirlenmiş olan kumdan kolaylıkla etkilenebilmektedirler.

Akvaryum Kumu Nasıl Temizlenir?

Akvaryum kumunu temizlerken öncelikle kesinlikle kimyasal kullanmamanız gerektiğini hatırlatalım. Bazı kumlar o kadar kirlenmiş olabiliyor ki, çok uzun uğraşlar vermekten ziyade ağartıcı ya da kimyasal deterjanlar bu konuda bize oldukça kolaylık sağlar fakat balıklar için bu oldukça riskli olabilmektedir. Şöyle ki, bu kumların yapısına kimyasal bulaştığı zaman çok uzun bir süre iyi bir şekilde yıkanmadığı zaman bu kolaylıkla balıkları etkileyebilmekte hatta onları öldürebilmektedir.

Akvaryum kumu her ne kadar kirli olursa olsun mümkün olduğunca sadece su ile yıkamalısınız. Eğer sadece suyla çok zor olur diye düşünüyorsanız da doğal sabunlu suyla temizleyip iyi bir şekilde bu kumu tekrar durulamalı ve tamamen sabundan arındırmanız gerekmektedir. Yine akvaryum kumunu tam anlamıyla temizleyemiyorsanız ve dış filtreniz varsa, bu da kumu temizlemenize oldukça yardımcı olacaktır.

Akvaryum Kumunun Suyu Bulandırması

Akvaryum kumu temizlerken bazen ilk yıkamada kumu tamamen kirden arındırmanız mümkün olmayabilir. Eğer çok kirli bir görüntü değil ise birkaç kez su değişiminde bu sorunu tamamen çözebilirsiniz. Fakat su çok bulanık ise akvaryumun içine balıklarınızı koymadan önce hem birkaç gün arayla suyu değiştirmeli hem de filtresini sık sık çalıştırmalısınız. Böylece kum temizlendiğinden, suyu bulandırma sorunu da ortadan kalkmış olacaktır.

Akvaryum Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akvaryum alırken büyüklüğü fark etmeksizin her zaman kaliteli bir akvaryum almaya özen göstermelisiniz. Eğer ucuz bir akvaryum almaya karar verirseniz doğabilecek bir çok probleme de hazırlı olmanız gerektiğini hatırlatalım.

  • Akvaryumu koyacağınız alanı baz alarak akvaryumun büyüklüğünü ona göre tercih edebilirsiniz.
  • Akvaryumu aldığınız yer oldukça önemlidir. Eğer akvaryumları normal piyasa fiyatından ucuza satıyorsa tercih etmeyin.
  • Akvaryumu almadan önce iyice incelemeniz alıp almamanız konusunda size oldukça fikir verecektir. Basit plastik ve silikonu göze batan akvaryumları tercih etmemenizi öneririz.
  • Akvaryum alırken yine bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise akvaryumun camıdır. Akvaryumun camının kalın cam olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde daha fazla patlama riski taşımaktadır.
  • Alacağınız akvaryum mümkün olduğunca marka ve garantili olsun. Böylece herhangi bir problem ile karşılaştığınızda daha kısa bir süre içinde çözmenize olanak sağlayacaktır.

Balık Bakımı

Balık bakımı kolaymış gibi gözükse de her canlıda olduğu gibi ilgi istemektedir. Öncelikle balıklarınızın beslenme saatini mümkün olduğunca aynı tutmaya çalışmalısınız. Yani belirlediğiniz saatlerde günde 2 kez olacak şekilde balıklarınızı beslemeniz gerekmektedir.

Akvaryumu sık sık temiz tutmalı, bunun için ise akvaryum filtreleri kullanabilirsiniz. Fakat bu filtrelerin temizliği de yine oldukça önemlidir. Eğer akvaryum için kum ya da taş kullanıyorsanız, yosunlaşmayı engellemek adına yine sık sık akvaryum kumunu temizlemeniz daha doğrudur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ