Nevresim Nasıl Dikilir?

Nevresim Nasıl Dikilir?

Nevresimler evlerde çok göze çarpmasa da olmazsa olmaz eşyalar arasında ilk sıralarda yer alan eşyalardandır. Evlerin dışında otel, pansiyon gibi konaklama alanlarında da kullanılan nevresimler bu alanların en temel ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Renk ve desen olarak birçok çeşitliliği bulunan nevresimler model konusunda çok fazla çeşitliliğe sahip olamamaktadır. Ancak seçeceğiniz renkler ve desenler ile çok güzel nevresimler elde edebilirsiniz.

Nevresimler mağazalarda rahatlıkla bulunan eşyalardandır. Her ne kadar kolay bulunabilen bir eşya olsa da her zaman beğendiğiniz nevresimi istediğiniz fiyatlara bulamayabilirsiniz. Bu durumda da en ideal çözüm istediğiniz nevresimi kendinizin dikmesidir. Sadece kumaş parası ve iğne, iplik, düğme ya da fermuar gibi küçük masraflar ile istediğiniz o harika nevresimi elde edebilirsiniz. Bunun için takip etmeniz gereken birkaç adım bulunmaktadır.

Evde Nevresim Nasıl Dikilir?

1-)Ölçü Almak

Nevresim dikmeye karar verdikten sonra öncelikli olarak yapmanız gereken şey ölçü almaktır. Hayalinizdeki nevresimi gerçeğe dökebilmek için bu aşama oldukça önemlidir ve çok fazla dikkatli olmak gerekir. Doğru ölçü alınmaması durumunda diktiğiniz nevresimin büyük ya da küçük gelmesi gibi durumlar söz konusu olabilir ve bu durum canınızı sıkabilir. Öncelikli olarak sadece nevresim dikmeyi düşünüyorsanız, kullandığınız yorganınızın tam ölçüsünü almanız gerekir.

Bunun için yorganı tamamen düz bir alana sererek dümdüz olmasını sağlayın. Daha sonra da mezura yardımı ile tam bir ölçü alın. En ve boy ölçüsünü aldıktan sonra yorganın yükseklik ölçüsünü de almayı unutmayın. Çarşaf ve yastık kılıfı da dikmek istiyorsanız, aynı şekilde bunların da ölçüsünü almanız gerekir.

2-)Kumaş Seçimi

Kumaş seçimi tamamen zevkinize bağlı bir konudur. Ölçüleriniz ile birlikte kumaşçıya giderek beğendiğiniz desendeki kumaşı seçin ve terzinize ölçülerinizi verin. Dikiş payı kumaşın çekme payı da olacağı için elinizdeki ölçülerden biraz daha fazla kumaş almanız gerekir. Bu konuda terziniz size yardımcı olacaktır.

3-)Kesim Aşaması

Eve geldikten sonra kumaşlarınızı sabunlu ılık su içerisinde 4 saat kadar bekletin. Böylece kumaş çekme payını da devreden çıkararak elinizdeki ölçülere göre rahatlıkla çalışabilirsiniz. Bekleme süresinin ardından kumaşlarınızı çamaşır makinesinin durulama sıkma programını kullanarak sabunlu sudan arındırın. Kumaşlarınız kuruduktan sonra düz bir zemine sererek dikiş payı da bırakarak kesin.

4-)Dikim Aşaması

Keserek kalıpları çıkarmış olacağınız için dikim aşaması oldukça kolaydır. Nevresimin bir uzun kenarı için zaten dikişe gerek yoktur. Bu nedenle bir uzun kenar ile bir kısa kenarı dikerek kabaca nevresiminizi hazırlamış olursunuz. Daha sonra dikilmemiş kısa kenara düğmeler dikip karşılarına ilik açarak ya da fermuar dikerek nevresiminizi tamamlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ