Böbreklerde Soğukluk

Böbreklerde Soğukluk

Böbreklerde soğukluk halk arasında böbreklerde üşüme olarak adlandırılmaktadır. Tıpta böbreklerin üşümesi diye bir durumun gerçekleşmesi söz konusu değildir.

Böbreklerde soğukluk genellikle;

  • Kişinin kendini koruyamaması,
  • Soğuk havalarda yel alması,
  • Deniz, havuz gibi kişinin suda üşümesinden kaynaklı meydana gelebilmektedir.

Yukarıdaki durumlardan kaynaklı böbreklerde soğukluk genel olarak belin sırt bölgesine doğru uzanan kaslarında meydana gelen tutulmadan kaynaklıdır. Bu durum kasların gevşetilmesiyle düzeltilebilir.

Böbreklerde soğukluk hissinin oluşması bazı rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Böbreklerde meydana gelen bazı fonksiyonel ve patolojik rahatsızlıklar bu duruma söz konusu olabilir.

Böbreklerde soğukluk hissine eşlik eden sürekli idrara çıkma durumu ve idrarını yaparken yanma hissinin oluşumu idrar yolları enfeksiyonunun göstergesidir. Bu durumdaki kişilerin acilen doktora giderek enfeksiyonun tedavi edilmesi gerekmektedir. Tedavi edilmeyen idrar yolları enfeksiyonu böbreklere ciddi hasar verebilir.

Böbreklerde soğukluk nadir olsa da böbreklerdeki kan akımının azalmasına bağlı olarak gerçekleşebilmektedir. Böbreklerde kan akımının azalması tıkanıklık kaynaklı olabilmektedir. Bu durum ciddi bir hastalığa sebep olabilmektedir. Acilen tedavisi gerekmektedir.

Böbreklerdeki kan akımının azalması böbreklere yeterli kanın gelmemesine bağlı olarak böbrek fonksiyonların bozulmasına sebep olmaktadır. Bu durum ileri evrelerde böbreklerin bozulmasına sebep olmaktadır. Hatta ileri evrelerde böbrek nakli gerekebilmektedir.

Böbrek Üşümesine Ne İyi Gelir?

Böbreklerde meydana gelen üşümenin ortadan kaldırılması için en önce yapılması gereken üşüme hissine sebep olan durumun düzeltilmesidir.

Enfeksiyon kaynaklı bir rahatsızlık ise gerekli ilaç tedavisi ile enfeksiyon kaynağı ortadan kaldırılmalıdır.

Böbrek üşümesi durumunda en önemli olan kişinin üşümesinin önlemesidir. Bu durumda en önemli olan ayaklardır.Kişinin ayaklarında meydana gelen üşümesi böbreklerini etkileyebilmektedir. Bu durumda kişinin ayaklarını koruması, sıcak tutması gerekmektedir.

Aynı zamanda böbreklerde meydana gelen üşümede kişinin bol miktarda su ve C vitamini tüketimi faydalı olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ