Diş Etinde Kızarıklık

Diş Etinde Kızarıklık

Diş etinde kızarıklık ve kanamalar dişlerinizde ve diş etinizde bazı problemlerin olduğunun göstergesidir. Dişlerde yeterli temizlik ve bakımın yapılmadığı durumlarda diş etinde kızarıklık görülmektedir.

Diş etinde meydana gelen rahatsızlıklar çok acı verebilir. Kişiyi çok rahatsız eden bu durumun acilen tedavi edilmesi gerekmektedir.

Diş etinde kızarıklık oluşumu yenilen yiyecekler ve içilen içeceklerden kaynaklı da oluşabilmektedir. Özellikle asitli yiyecekler diş etlerinde kızarıklık oluşumuna sebep olabilmektedir. Bu sebeple yemeklerden hemen sonra dişler fırçalanmamalı aradan en azından yarım saat geçmelidir.

Diş etinde kızarıklıkları ağız içerisinde meydana gelen bir bakteriyel enfeksiyonun habercisi olabilir. Bu tarz durumlarda kızarıklıklar ciddi şekilde acımaktadır. Kişi konuşurken dahi diş etleri acımaktadır. Bu tarz olgularda antibakteriyel ağız gargaralarının kullanılması gerekmektedir.

Diş eti kızarıklıkları aşırı sigara ve alkol tüketimi gerçekleştiren kişilerde de sıkça görülmektedir. Bu durum diş eti başta olmak üzere ağız mukozasının dejenere olmasından kaynaklanmaktadır. İleri evrelerinde ağız kanserine yol açabilmektedir. Bu sebeple sigara ve alkol acil olarak bırakılmalıdır.

Diş Eti Kanamaları

Diş eti kanamaları toplumumuzda şıkça karşılaştığımız bir sorundur. Genellikle önemsenmeyen diş eti kanamaları aksine çok ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilmektedir.

Diş eti kanamaları ağız başta olmak üzere birçok organda bir problemin olduğunun göstergesi olabilir. Diş eti kanamaları;

  • Diş çürükleri başta olmak üzere bütün diş hastalıklarında meydana gelmektedir.
  • Herhangi bir pıhtılaşma sorunun yaşandığı rahatsızlıklarda diş eti kanamaları sıkça görülür.
  • Çeşitli zehirlenmelerde diş eti kanamaları görülebilmektedir.
  • Kötü beslenme diş eti kanamalarını tetikleyebilir.
  • Şeker hastası olan kişilerde diş eti kanamaları çok sık görülür.
  • Tüm bu rahatsızlıkların dışında sürekli ilaç kullanımında da örneğin varfarin kullanımında kişinin diş etlerinde kanama görülmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ