Elde Sert Ağrılı Kitle

Elde Sert Ağrılı Kitle

Elde sert ağrılı kitle oluşması genellikle el ve el bileğinin aşırı zorlandığı durumlarda, ters hareket yapıldığı durumlarda meydana gelmektedir.

Elde meydana gelen kitleler daha çok el bileği ekleminde, parmaklar arasındaki eklemlerde meydana gelmektedir. Eklem bölgeleri kis oluşumuna daha yatkındır.

El bileğinde meydana gelen ve kişinin ciddi ağrı duymasına sebep olan bir kitle türü ise ganglion kisttir. Bu kist çeşitli boyutlarda olabilir. Genellikle eklem yerlerine alınan darbeler sonucunda gözlenmektedir.

Ganglion kistler içi sıvı dolu olan kistlerdir. Bu kistlerin içerisindeki sıvı zamanla kemikleşebilir. Bazen ise ganglion kistin olduğu bölgenin istirahat ettirilmesi kistin kendiliğinden kaybolmasını sağlamaktadır. Ganglion kitle el bileği eklemi dışında parmak arasındaki kitlelerde de sık sık gözlenmektedir.

Elde ağrı oluşturan sert kitlelerin bir diğer sebebi ise nasırlar olabilir. Evet yanlış duymadınız. El parmaklarını ve avuç içlerini kullanarak ağır iş yapan kişilerde bu durum çok sık gözlenmektedir. Kişi sertleşen ve büyük bir hal alan kitlenin nasır olduğunu anlayamaz.

Eldeki Kitlelerin Tedavisi

Elde en sık oluşan kitle türü ganglion kitlelerin tedavisi için genellikle cerrahi operasyon gerekmektedir. Uygulanacak küçük bir ameliyat ile bölgedeki kitle kolaylıkla alınabilir. Ancak bu tarz kitlelerin elin aynı kısmında ya da farklı yerinde tekrar nüksetmesi mümkündür.

Elde bulunan yağ bezeleri de bazı durumlarda ciddi boyutlara ulaşabilir ve ağrı yapabilir. Bu tarz ağrı yapan ve büyüyen yağ bezeleri gerekli kontrollerden geçtikten sonra ameliyat ile alınmalıdır.

El bölgesinde kötü huylu kist genellikle görülmemektedir. Kanser kaynaklı bir kist olarak adlandırılan kistler genellikle aşırı büyüme eyleminde olan kistlerdir. Bu kistler de genellikle ameliyat ile alınmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ