Diş Etinde Uyuşma

Diş Etinde Uyuşma

Diş etinde uyuşmanın birçok nedeni olabilmektedir. Ancak bu nedenlerden hiçbiri kesin olarak diş etinde uyuşmaya sebep oluyor denilmemektedir. Diş etleri çok hassas yapılardır. Vücudumuzdaki en hassas yapılar olan diş etleri bazen fırçalama esnasında dahi kanamaktadır.

Diş etlerinde uyuşma kısa süreli ve ani gelişebilir. Bu durum akut olarak adlandırılır. Genellikle soğuk içeceklerin içilmesi esnasında ya da soğuk yiyeceklerin yenilmesi esnasında gözlenmektedir. Diş etlerinde uzun süredir devam eden uyuşmalar ise kronik uyuşmalardır. Bu uyuşmalar genellikle diş ve diş etlerinde meydana gelen rahatsızlıklardan dolayı oluşmaktadır.

Aynı zamanda sürekli kullanılan ilaçlar da diş etlerinde uyuşmaya sebep olabilmektedir. Özellikle bukkal yol ile alınan ilaçlarda ağız içerisinde ya da diş etlerinde uyuşma gözlenmesi sıkça karşılaşılan bir problemdir.

Diş Etinde Uyuşma Tedavisi

Diş etinde meydana gelen uyuşmalar kronik hale gelince kişinin yaşam kalitesini düşürmektedir. Özellikle yemek yerken dahi kişi acı çekmekte ve rahatsız olmaktadır.

Bu tarz olgularda kişinin öncelikli yapması gereken uzman bir diş hekimine gitmesi ve şikayetlerini anlatarak doktorun koyacağı teşhise yardımcı olması gerekmektedir.

İlaçlardan kaynaklı diş eti uyuşmasında kişi bu durumu tolere edemiyor ise muhakkak doktora giderek ilacını değiştirmek istediğini talep etmelidir.

Diş etlerinde meydana gelen bakteriyel kaynaklı enfeksiyonlarda da, diş eti uyuşması ve kanaması gözlenebilmektedir. Bu tarz bir durumda öncelikli olarak yapılması gereken bakteri enfeksiyonun sonlanmasıdır. Bu sebeple kişi genellikle antibiyotik tedavisi görmekte ve ağız içi temizliğine biraz daha dikkat etmektedir.

Diş etlerinde uyuşma meydana gelmesi bazı kronik alkoliklerde ve uzun süredir sigara içen kişilerde de gözlenmektedir. Böyle bir durumda kişi şikayetlerinin azalması için öncelikli olarak sigara ve alkolden vazgeçmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ