Evde Halı Nasıl Temizlenir?

Evde Halı Nasıl Temizlenir?

Halılar evlerde, ofislerde veya kullanılmalarına uygun herhangi bir alanda sıklıkla kullanılan ve kullanıldıkları alanda konfor ve rahatlık sağlayan eşyalardır. Söz konusu ev halısı olduğu zaman halıların verdiği konforun ve rahatlığın önemi arttığı kadar bu halıların temizliklerininde önemi bir o kadar hatta daha fazla artmaktadır.

Halılar, evlerde kullanıldıkları alanlar nedeni ile en çok kirlenen eşyaların başında gelmektedirler. Çünkü her gün üzerlerine basılır veya üzerlerine farklı farklı şeyler dökülebilmektedir. Tüm bunların sonucunda ise evlerde, hijyeni sağlamak adına halı temizliği oldukça önemli bir hale gelmektedir. Bu noktada ise evde pratik yöntemler kullanarak halı temizliği yapmak oldukça cazip gelir. Bu yöntemleri kullanabilmek için ise karbonat, mısır nişastası, sirke, arap sabunu ve beyaz sabun gerekmektedir.

1-)Karbonat

Karbonat kullanarak halı temizliği yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. İlk olarak yeterli miktardaki karbonatı halınızın üzerine serpin. En az 30 dakika bu şekilde bekleyin. Halının 1 gece boyunca karbonat ile kalması daha etkili sonuçlar sağlar. Yeterince bekledikten sonra halınızın üzerindeki karbonatı elektrik süpürgesi ile süpürün.

Halınızın temizlenirken içine sinen kötü kokularında gittiğini göreceksiniz. Bir diğer yöntem için ise 1 litre ılık suyun içerisine 1 su bardağı karbonat dökerek homojen bir karışım hazırlayın. Ardından bu karışımın içine 1 tatlı kaşığı arap sabunu ekleyin.

Bu şekilde hazırladığınız karışım ile halıyı silin. Burada arap sabununu fazla koymamaya dikkat edin aksi halde halının köpükten arınmasını sağlamakta zorlanırsınız. Halıyı iyice sildikten sonra temiz bir bez ile tüm köpüğünden arınana kadar iyice silin ve kurumaya bırakın.

2-)Mısır Nişastası

Temizlemek istediğiniz halınızın üzerine 1’e 1 oranında hazırladığınız mısır nişastası ve karbonat karışımını dökün. Bu şekilde halınızı en az yarım saat kadar bekletin ve ardından elektrik süpürgesi ile iyice süpürün.

3-)Sirke ve Beyaz Sabun

Öncelikle halınızı temizlemeden önce iyice süpürün. Ardından da bir bez yardımı ile beyaz sabun kullanarak halınızı silin. Beyaz sabun etkili bir temizleyici olduğu için halınızı derinlemesine temizlemenizi sağlar. Sabun ile halınızı sildikten sonra ılık su ve sirke karışımı su ile halınızı durulama amaçlı tekrar silin.

NOT: Hangi yöntemi uygulamak isterseniz isteyin mutlaka temizleme işlemine başlamadan önce elektrik süpürgesi ile halınızı süpürün. Ayrıca haftada 1 kez düzenli olarak halınızı süpürmeniz derin temizlik yapmanızı kolaylaştıracaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ