Saça Yapışan Sakız Nasıl Çıkar?

Saça Yapışan Sakız Nasıl Çıkar?

Sakız çiğneme esnasında hızımızı alamadığımız ve kocaman balonlar yaptığımız zamanlar olmuştur. Bazen yapılan bu balonlar fazla şişirmeden dolayı bazen ise bir arkadaşımızın yaptığı kötü şakadan dolayı patlayabilir. Patlayan sakız yüzümüze, saçımıza ve çeşitli yerlere yapışabilir. Yapışan sakızın bu tür yerlerden zarar vermeden çıkarılması bazen imkansıza yakın olabilmektedir. Saça yapışan sakız, bu duruma verilebilecek en güzel örnektir.

Saça yapışan sakızı çıkarmak için aşağıda birkaç alternatif yol anlatılmaktadır. Burada anlatılan yöntemleri dikkatlice okuyup, harfiyen uygulayarak saçınıza zarar vermeden sakızdan kurtulmanız mümkün olabilir.

1-)Buz Kullanın

Bu yöntemde amaç sakızı dondurmaktır. Sakız donunda yapışkan özelliği yerine kolay kırılgan bir özelliğe sahip olur. Bu değişimden yararlanarak saça yapışan sakızdan kolaylıkla kurtulabiliriz. Burada birkaç buz küpünü bir poşet içerisine koyun ve saçın sakızlı olan kısmı üzerine bir süre koyarak bekleyin. Bu bekleme aşamasından sonra donan sakızı kırarak saçınızdaki sakızdan kurtulunuz.

Saçtaki sakızı dondurarak kurtulabileceğiniz bir diğer yöntem ise buzdolabının dondurucu kısmıdır. Birkaç dakika boyunca saçınızın sakızlı kısmını dondurucu kısmında tutunuz ardından donan sakızı hızla kırınız ve saçınızdan uzaklaştırın.

2-)Bebek Yağı Kullanın

Saçınızın sakız ile kaplanan kısmına bol miktarda bebe yağı sürünüz. Daha sonra çok sık dişe sahip bir tarak ile saçınızın bu kısmını tarayınız. Bu işlem esnasında oldukça yavaş olunuz ve saçınıza zarar vermeyiniz.

Bu işlemi saçınızdaki sakız çıkana kadar tekrarlayabilirsiniz. Bu işlemin ardından muhakkak duş alarak saçınızdaki bebek yağından kurtulunuz.

3-)Zeytinyağı Kullanın

Zeytinyağı metodu da yukarıda anlatılan bebek yağı yöntemine benzemektedir. Evde bebek yağı bulunmayan kişiler rahatlıkla zeytinyağı kullanabilirler.

Burada yapmanız gereken aynı şekilde saçınızın sakızlı kısmına bol miktarda zeytinyağı sürmek. Zeytinyağını sürdükten sonra bir tarak yardımı ile saçınızdaki sakız kalıntılarından kurtulunuz. Bu işlemin ardından saçınızda sakız kalıntısı kalmadığından emin olduktan sonra muhakkak ılık bir duşa giriniz ve saçınızdaki zeytinyağ kalıntılarını temizleyiniz.

NOT: Yukarıdaki işlemleri uygulamanıza rağmen saçınızdaki sakız kalıntılarından kurtulamıyorsanız, yapmanız gereken hiç zaman kaybetmeden bir kuaföre gitmek ve sakızın daha fazla saç telinize zarar vermeden oradan alınmasını sağlamaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ