Evdeki Karnabahar Kokusu Nasıl Giderilir?

Evdeki Karnabahar Kokusu Nasıl Giderilir?

Karnabahar turpgiller ailesine ait olan bir sebze türüdür. Çiçek kısımları etli ve tanecikli bir yapıya sahip olan karnabahar sebzesinin ana vatanı ise doğu akdenizdir. Karnabahar sebzesinin yaprakları ise etli kısmını kök kısmından başlayarak sarmaktadır ve lahana yaprağına benzemektedir. Etli sebzelerden olan karnabahar 2 yıllık bir otsu bitki türüdür. Mutfaklarda sebze olarak kullanılan karnabahar çeşitli vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin ve lezzetlidir.

Vitamin olarak C vitamini ve B6 vitaminini bulunduran karnabahar özellikle de C vitamini açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra mineral olarak da kalsiyum, demir ve magnezyum içermektedir. Özellikle kalsiyum açısından zengin olan karnabahar magnezyum açısından da oldukça zengin bir sebze türüdür.

Barındırdığı vitamin ve mineral zenginliği açısından oldukça sağlıklı olan karnabahar lezzet açısından da zengin olsa da kokusu pek hoş değildir. Gerekli önlemlerin alınmaması durumunda bu koku evi sarmaktadır. Birçok kişi bu kokudan dolayı karnabahar yemeyi tercih etmez. Ancak karnabaharın pişerken yaydığı kokuyu gidermek için uygulanabilecek bir kaç yöntem bulunmaktadır.

Karnabahar Kokusunu Giderme Yöntemleri

1-)Süt Yardımı ile Koku Giderme

Süt, karnabahar kokusunun oluşumunu önleme konusunda oldukça etkilidir. Bu yöntemi uygulamak ise oldukça kolay ve pratiktir. Karnabahar pişirirken süt kullanarak evde karnabahar kokusunun oluşumunu önlemek için öncelikli olarak karnabaharı haşlamak için ocağa alın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz haşlama suyunun içerisine bir miktar süt ilave edin. Az bir miktar yeterli olacaktır. Bu sayede haşlanmakta olan karnabahardan rahatsız edici bir koku yayılmasını önlemiş olursunuz.

2-)Tuz ve Sirke Yardımı ile Koku Giderme

Oluşan karnabahar kokusunu önlemek için uygulanabilecek bir diğer etkili ve pratik yöntem de tuzdan ve sirkeden yararlanmaktır. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak hazırlamış olduğunuz haşlama suyunun içine bir miktar tuz ilave edin ve üzerine de ortalama 2 yemek kaşığı kadar da sirke ekleyin. Bu oranlar kullanacağınız karnabahar oranına göre değişiklik göstermektedir.

Bu nedenle haşlama suyuna uygun miktarlarda tuz ve sirkeyi ekledikten sonra haşlama suyunun üzerinin köpük olmasını bekleyin. Beyaz bir köpük oluşumu gerçekleştikten sonra haşlama suyuna hazırlamış olduğunuz karnabaharları da ekleyerek haşlayabilirsiniz. Böylece evinizi karnabahar kokusunun sarmasını engellemiş olursunuz.

3-)Defne Yaprağı Yardımı ile Koku Giderme

Defne yaprağı da karnabaharın koku yaymasını engelleyen bir malzemedir. Bu yöntem karnabahar kokusunu önlerken aynı zamanda da karnabahara az da olsa defne kokusu bırakmaktadır. Bu nedenle özellikle defne yaprağı sevenler için en ideal yöntemdir. Uygulaması oldukça basit olan bu yöntem için yapmanız gereken tek şey karnabaharı haşlarken haşlama suyunun içine isteğinize bağlı olarak bir ya da birkaç tane defne yaprağı atmaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ