Acı Turşunun Acısı Nasıl Alınır?

Acı Turşunun Acısı Nasıl Alınır?

Yemeklerin yanında aperatif olarak acı turşu tüketebilir, kışın yemeklerinizi çok daha leziz bir hale getirebilirsiniz. Nohut, kuru fasulye gibi kış yemeklerinin yanında genellikle turşu da tüketilir. Turşu çok sevilen bir yiyecek türüdür ve evde rahat bir biçimde yapılabilir. Turşuyu hızlı bir biçimde hazırladıktan sonrasında bir süre boyunca bekledikten sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.

Turşunun birçok farklı türü vardır. Biber, salatalık ve lahana turşuları en çok tüketilen turşu türleri arasında yer almaktadır. Günümüzde birçok farklı üründen daha turşu yapılabilmesi mümkündür. Turşuyu farklı baharatların kullanımı ile üretmek mümkün olsa da acı turşu en çok sevilen ve tercih edilen turşu türlerinden birisidir. Sizler de evinizde farklı sebzelerden turşu yapabilirsiniz.

Acı Turşunun Acısı Nasıl Giderilir?

Acı turşu en çok biber turşusu olarak karşımıza çıkar. Biberin kendisinin acı olması turşunun da acı olmasına neden olmaktadır. Acı biberin içinde yer alan kapsaisin isimli madde biberin acı olmasına neden olmaktadır. Bu ürün yağsız ve renksiz bir maddedir. Kapsaisin maddesi biberin özellikle sap ve tohum kısmında görülen bir bileşendir. Bu sebeple biberin bu kısımları diğer yerlerine göre daha acıdır.

Biberin acısının yanında asitli yiyecekler ve domates gibi sebzeler çok iyi gelir. Bu nedenle acı biber turşusunun yanında bu tarz ürünleri tüketmek uygun olacaktır.

Biberin acısını almak için ayran ya da süt tüketimi yapmak da uygun bir seçim olacaktır. Diğer bir yöntem olarak ise ekmek, pilav gibi yiyecekleri tüketerek ağzınızın yanmasını engelleyebilirsiniz.

Acı Turşunun Faydaları Nelerdir?

  • Acı turşunun en büyük faydalarından birisi bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. İdrar yolu hastalıklarının tedavi edilmesinde acı turşu oldukça faydalı bir ürün olarak tüketilmelidir.
  • Acı turşunun diğer bir faydası ise yaşlanmayı geciktirmesidir. Yaşlanma geciktirici etkisi olan ürün alzheimer hastalığına da iyi gelmektedir.
  • Acı turşunun bilinen faydalarından birisi de metabolizmayı hızlandırmasıdır. Sık sık tüketimi yapılan acı turşu ile kilo da verebilirsiniz.
  • Acı turşunun diğer faydası da tam vitamin ve mineral kaynağıdır.
  • Acı turşu içeriğinde magnezyum, demir, potasyum, çinko gibi önemli besin değerleri yer almaktadır. Bu besin değerleri ile kişilerin hayatlarını sağlıklı bir biçimde sürdürmesi mümkün olmaktadır.
  • Acı turşu ile mide rahatsızlıklarınızı da giderebilirsiniz. Acı turşu ülser gibi mide rahatsızlıklarını üreten mikroorganizmaların üremesini ve vücuda girmesini önlemektedir.
  • Acı turşu bunların yanı sıra mide mikrobunun da vücuda girmesini ve vücut içinde yayılmasını önleyen sağlıklı bir besin kaynağıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ