Gömlekteki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Gömlekteki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Nemli ortamlarda meydana gelen küf lekeleri tam anlamıyla bakteri yuvasıdır. Kirli sepetine yanlışlıkla atılan ıslak bir çamaşır sayesinde nemli bir ortam oluşur ve diğer çamaşırlara da bu küf bulaşır. Özellikle çamaşırlarımızda ortaya çıkan küfler insan sağlığını fazlasıyla olumsuz etkiler. Bu neden ile kıyafetlerimizin hijyenine oldukça çok önem veririz.

Özellikle de üzerimize sık sık giydiğimiz gömlek gibi kıyafetlerin küflenmesi kabus niteliğinde olabilir. Ancak gömleklerde oluşan küf lekelerinden kurtulmak için evlerde uygulanabilecek çok basit ve kolay yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için bir miktar çamaşır suyu, amonyaklı su, limon suyu, tuz, lizol, fırça ve kullanabilirsiniz.

1-)Çamaşır Suyu ile Temizleme

Çamaşır suyu kullanırken küf lekesi oluşan gömleğinizin rengine dikkat etmelisiniz. Eğer beyaz renk bir gömlek ise ağartıcı özellikli olan çamaşır sularından kullanmanız çok daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Ancak renkli gömlekler için de uygun çamaşır sularını kullanabilirsiniz. Bu yöntem için öncelikle küf lekesi olan gömleğinizi balkon gibi evin dışında olan bir alanda kuru bir fırça yardımı ile fırçalayın. Daha sonra gömleğinizin rengine uygun çamaşır suyundan 2 yemek kaşığı ve 1 bardak su ölçüsünde çamaşır suyunu inceltin. İnceltilmiş çamaşır suyunu lekenin üzerine dökün. Hafif hafif fazla bastırmadan gömleği çitileyin. Yıkama talimatlarına uygun şekilde makine de yıkayın.

2-)Limon Suyu ve Tuz ile Temizleme

İlk olarak yumuşak kıllı bir fırça ile evin dışında bir yerde gömleğin üzerindeki küf lekelerini fırçalayın. Fırçaladıktan sonra küf lekesinin genişliği ile orantılı bir miktar limon suyunu lekenin üzerine dökün. Ardından da üzerini kaplayacak kadar tuz koyun. Mümkünse güneş ışıkları altında kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra küf lekesi olan bölgeyi duralayın ve benzer renkler ile birlikte yıkayın.

3-)Lizol ile Temizleme

Lizol ile küf lekelerini temizlemek için bir miktar suyun içine yarım su bardağı lizol ekleyin. Lizol eklediğiniz bu suyu kaynatın. Küf lekesi olan gömleklerinizi bu su ile yıkadığınızda küf lekelerinin geçtiğini göreceksiniz.

4-)Amonyaklı Su ile Temizleme

Amonyaklı su özellikle küf lekeleri üzerinde oldukça etkili bir madde olduğu için küf lekesi oluşan gömleklerinizi amonyaklı su ile yıkadığınızda küf lekesinden eser kalmaz.

NOT: Küf lekelerini evin dışında fırçalamanız küflerin evinize dağılmasını engeller.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ