Haşlama Tavuk Kokusu Nasıl Giderilir?

Haşlama Tavuk Kokusu Nasıl Giderilir?

Tavuk, Türk halkının en sevdiği etlerden biridir. Diğer etlerle karşılaştırıldığında tavuk kilogram başına fiyatıyla diğer etlerden daha ucuzdur. Kuzu veya dananın aksine, daha az yağ içerdiğinden, tavuğun tüketimi daha sağlıklı ve güvenlidir. Ve bununla birlikte tavuğu aklınıza gelebilecek her şekilde pişirebilirsiniz. Tavuğun pişirilmesi kırmızı etten daha kolaydır.

İsterseniz tavuğu kızartabilirsiniz, ızgara yapabilirsiniz veya haşlayabilirsiniz. Eğer önlem almazsanız tavuğunuz haşlandıktan sonra hoşunuza gitmeyecek bir koku yayabilir. Bu durumu ortadan kaldırmak için aşağıda vereceğimiz ipuçları oldukça işinize yarayacaktır.

Haşlanmış Tavuğun Kokmaması İçin Yapılması Gerekenler

1-)Tavuğu Güzelce Yıkayın

Tavuğunuzu marketten aldıktan sonra hemen buzdolabına koymayın. Bu işlem etinizin kokmasına sebep olabilir. Tavuğun kötü kokusu üzerinde kalan kan ve temizlenmemiş aşırı yağdan kaynaklanabilir. Bu yüzden tavuğunuzu buzdolabına koymadan önce iyice yıkayın. Bu tavuğunuzun kötü piştikten sonra kötü kokmasını engellemek için ilk adımdır. Tavuğun üstündeki bütün kanın temizlendiğine emin olduktan sonra bir havlu peçete yardımıyla kurulayın ve buzdolabına koyun. İsterseniz tavuğunuzu parçalara ayırdıktan sonra bir kapta ılık su içinde birkaç dakika bekletip yıkama işlemine geçebilirsiniz.

2-)Zerdeçal Kullanın

Türkiye’de yemeklerinize katmak için her türlü baharatı rahatlıkla bulabilirsiniz. Zerdeçal da bu baharatlardan biridir. Zerdeçal baharatı, pişireceğiniz tavuktan çiğ tavuk kokusunu almak için kullanılabilir. Genel olarak köri sosu yapmak için ana baharat olarak kullanılan zerdeçal, tavuğun kötü kokusunu azaltmada size çok yardımcı olabilir. Yarım çay kaşığı zerdeçalı tavuğunuza sürüp güzelce masaj yapın, bir dakika bekleyin ve sonra yıkayın.

3-)Sirke İşinize Yarayacaktır

Eğer zerdeçalın bıraktığı kokuyu ve sarı rengi ellerinize bulaştırmak istemiyorsanız, sirke kullanarak da tavuğunuzun kötü kokmasını engelleyebilirsiniz. Birkaç damla sirkeyi suyun içine damlatın ardından tavuğunuzu sirkeli suyun içinde 4-5 dakika kadar bekletin ve durulayın. Tavuğunuzu duruladıktan sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.

4-)Tuz Kullanarak Tavuğun Kötü Kokusundan Kurtulun

Diğer bir seçenek olarak tuzu kullanmayı deneyebilirsiniz. Tavuklarınızı tuzla iyice ovun. Ardından 5 dakika bekleyin. Tavuklarınızı bol su ile durulayın. Böylece tavuğun üzerinde bulunan tuz, pişirdikten sonra tavuğun tadına etki etmeyecektir.

5-)Tavuğun Kötü Kokusunu Gidermek İçin Limon Suyu Kullanın

Tavuklarınızı yıkayıp duruladıktan sonra tavuklarınızı geniş bir kaba alın. Kabın içine 2 su bardağı su ve bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Limonlu suda tavuklarınızı yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Bu işlemden sonra tavuğunuzu pişirmeye geçebilirsiniz.

Yukarıda önerdiğimiz bütün yöntemler oldukça etkilidir. Herhangi birini seçip uygulayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ