Eldeki Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer?

Eldeki Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer?

Sarımsak, içermiş olduğu aromatik maddelerden dolayı kendine has yoğun bir kokuya sahiptir. Bu yoğun koku çoğu kişi tarafından hoş bir koku olarak düşünülmemektedir.

Sarımsak parçalanmadığı sürece etrafa koku yaymaz. Ancak sarımsağı ezerseniz ya da doğramaya çalışırsanız, içerisindeki aromatik maddelerin parçalanmasından dolayı etrafa yoğun bir sarımsak kokusu yayılmaktadır. Özellikle doğrama esnasında yayılan bu koku ellere kolaylıkla sinebilir.

1-)Tuz ve Limon Kullanın

Elinize sinen sarımsak kokusu sizi rahatsız edebilir ve bazı koşullarda bol su ile yıkamanıza rağmen sarımsak kokusu kolay kolay geçmez. Böyle bir durumda eldeki sarımsak kokusundan hızlıca kurtulmak istiyorsanız ellerinizi bir miktar tuz ve limon ile ovun.

Bu işlemi ne kadar özen göstererek yaparsanız ve ne kadar uzun süre elinizi ovarsanız sarımsak kokusundan o denli çabuk kurtulursunuz.

2-)Sirke Kullanın

Sirke kendine has bir kokuya sahiptir. Bu koku sarımsak kokusunun yok edilmesinde sıkça kullanılmaktadır. İçerisinde sirke bulunan ılık su içerisine ellerinizi sokunuz ve bir süre boyunca bekleyiniz. Bu işlem sonrasında ellerinizi bol miktarda su ile yıkayınız.

3-)Metal Bir Cisim Kullanın

Metal cisimler sarımsak ya da aromatik koku içeren yiyeceklerin yaydığı kokuların giderilmesinde sıkça kullanılmaktadır. Burada yapmanız gereken bir metal kaşığı elinize alın ve eliniz etrafında gezdirin ardından soğuk su içerisinde elinizdeki metal kaşık ile oynayın. Bu işlemin ardından ellerinizi bol su ile yıkayın ve kokunun gittiğini gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

4-)Domates Suyu Kullanın

Sarımsak kokusunun ellerden çıkarılması için kullanılacak bir diğer alternatif yöntem domates suyudur. Ellerinizi domates suyu içeren bir kap içerisinde bir süre bekletin ardından ellerinizi bol su ile yıkayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ