İstifra ve Burun Kanaması

İstifra ve Burun Kanaması

İstifra ve burun kanaması ayrı ayrı birçok sebepten dolayı meydana gelebilmektedir. Bu tarz semptomlar akut seyredebileceği gibi kronik bir halde alabilir.

İstifra;

  • Gıda zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Hatta çoğu kişi yoğun kusma ve mide bulantısı şikayeti ile doktora başvurmaktadır.
  • Soğuk algınlığı, grip gibi enfeksiyon kaynaklı hastalıklarda özellikle küçük çocuklarda istifa sık sık görülmektedir.
  • Mide rahatsızlıklarında,
  • Kötü koku ve stres durumlarında istifra gözlenebilmektedir.

Burun kanaması;

  • Beyin ve beyin zarında meydana gelen hasarlarda burun kanaması gözlenebilmektedir.
  • Güneş geçmesi; güneşin altında çok uzun süre kalan kişilerde gözlenen beyin kanamasında burun kanaması gözlenmektedir.
  • Burun ve mukozasında meydana gelen rahatsızlıklarda,
  • Burundaki damarlarda meydana gelebilen çatlaklar sonucunda da burun kanaması gözlenebilmektedir.

İstifra ve burun kanaması birlikte görülüyorsa, tehlikeli bir duruma işaret ediyor olabilir. Özelikle sızıntı şeklindeki burun kanamasına basınçlı şekilde kusma eşlik ediyor ise kişi ciddi bir beyin sarsıntısının göstergesi olabilir. Böyle bir olguda kişinin acilen bir sağlık kuruluşuna götürülmesi gerekli, tetkiklerin yapılması ve sorunun boyutu belirlendikten sonra etkili tedavinin uzman tarafından derhal uygulanması gerekmektedir.

İstifra ve Burun Kanaması Tedavisi

İstifra ve burun kanaması akut veya kronik hastalıklardan dolayı oluşabilir. Kronik hastalıklarda gözlenen bu durumlar hastalığın yeterli derecede tedavi edilemediğinin bir göstergesi olabilir.

Yüksek tansiyon hastalarında istifra ve burun kanamasının gözlenmesi kişinin tansiyonun kontrol dışına çıktığının göstergesi olabilir. Böyle bir durumda doğru tespit ve tanı için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İstifra ve burun kanaması aynı zamanda güneş çarpmalarında da sıkça gözlenebilen bir durumdur. Böyle bir durumda kişi hemen serin bir yere alınmalı, kusması ve burun kanaması kontrol altına alınmalı, kişinin bilinci yerinde değil ise acilen bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ