Karbonatla Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Karbonatla Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ çeşitleri farklılık gösterse de yağ lekelerini çıkarmak adına aynı yöntemler uygulanabilir. Ancak bu noktada yağ lekesinin ne zaman oluştuğu oldukça önemli bir konudur. Yağ lekeleri derinlemesine işledikçe çıkarılması zor lekeler halini almaya başlar.

Karbonat ise bu konuda oldukça etkili bir malzemedir. Zorlu lekeler grubunda gözükerek göz korkutan yağ lekeleri için karbonatı farklı yöntemlerle kullanarak oluşan yağ lekelerinden kurtulmak mümkündür. Bunun için bir bez, bir miktar sıcak su, bir miktar bulaşık deterjanı, bir diş fırçası, maden suyu ya da sirke gerekmektedir.

1-)Bez Yardımıyla

Bez yardımı ile karbonat kullanarak yağ lekesi çıkarmak için yapılması gereken ilk işlem oluşan yağ lekesini akan sıcak suyun altında fazlasından arındırın. Akan sudan yararlanmak yerine plastik bir kart veya bir bıçağın keskin olmayan tarafı ile de dağıtmadan dikkatlice alabilirsiniz.

Bir diğer seçenek ise yağ lekesinin üzerini bir miktar sıcak su ile ıslatmaktır. Bu adımı tamamladıktan sonra bir beze oluşan yağ lekesinin büyüklüğü ile doğru orantılı miktarda karbonat dökün. Hazırladığınız bu bez ile yağ lekesinin üzerini ovalayın. Özellikle yani oluşmuş yağ lekeleri için oldukça etkili bir yöntemdir. Kurumuş yağ lekeleri içinse lekenin üzerine karbonatı doğrudan uygulayın ve üzerine bir miktar elma sirkesi dökün. Bu şekilde bir süre bekleyin kabarıp köpürdüğünü göreceksiniz. Ardından temiz ve kuru bir bez ile ovalayarak temizleyin.

2-)Diş Fırçası ve Bulaşık Deterjanı

Öncelikle sıcak su ve bulaşık deterjanı yardımı ile lekenin oluştuğu bölge temizlenir. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra temiz bir diş fırçasını önce suya sonra karbonata batırın. Bu diş fırçası ile lekenin üzerini iyice fırçalayın. Fırçaladıkça yağ lekesinin çözülmeye başladığını göreceksiniz. Yağ lekesinin geçtiğinden emin olana kadar bu işlemi uygulayın.

3-)Maden Suyu ve Bez ile Temizleme

Öncelikle temizlemek istediğiniz yüzeye uygun bir bez alın ve ıslatın. Islattığınız bu bezi karbonata batırın. Ardından karbonatlı ıslak bez ile yağ lekesi olan bölgeyi iyice silerek temizleyin. Bu şekilde zorlandıysanız, 1 yemek kaşığı karbonata 1 yemek kaşığı maden suyu ekleyerek hazırladığınız karışım ile yağ lekesini kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Maden suyu yerine limon suyu ya da sirke kullanabilirsiniz. Kullandığınız sirke sadece koku anlamında fark yaratacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ