Kasıklarda Seğirme

Kasıklarda Seğirme

Vücudun herhangi bir bölgesinde hissedilebilen seğirmeler, çoğunlukla hareketsizliğin sonucu olarak görülmektedir. Uzun süreli hareketsizlik, kasıklarda ve diğer bölgelerde seğirme sorununa sebebiyet verebilmektedir. İstemsiz titreme, hareket etme gibi durum seğirme olarak ifade edilmektedir. Özellikle gün içinde sürekli olarak masa başında çalışan kişilerde, hareketsizliğe bağlı olarak kasıklarda seğirme sorununa sık rastlanabilmektedir.

Hareketsizlikten kaynaklı seğirme sorununu, gün içinde düzenli spor ve egzersiz yaparak sonlandırmak mümkündür. Ancak her kasık seğirmesi problemi, hareketsizlikten kaynaklı olmayabilir. Şikayetin altında yatan bir çok farklı neden olabilir. Uzun zamandır seğirme söz konusuysa ve rahatsız edici ise, doğru tetkik ve tanı için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Kasıkta Seğirme Hamilelik Belirtisi midir?

Kasıkta seğirme şikayeti olan kadınlar, seğirmenin hamilelik ile ilgisi olup olmadığını merak ederler. Kasıkta seğirme tek başına hamilelik belirtisi olarak değerlendirilmese de, gebelik bulgularından biridir. Gebelik döneminde rahim kaslarının sürekli kasılmasından kaynaklı sağ ve sol kasıkta seğirme sorunu baş gösterebilmektedir. Hamileliğin ilk aylarında normal seyirde görülen bu seğirmeler, ilerleyen aylarda yerini şiddetli kasık ağrılarına bırakabilmektedir. Ağrılar, sancılar şiddetlenerek anne adayının gündelik yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir.

Hamilelik döneminden kaynaklanan kasıkta seğirme sorunu daha çok gebeliğin 1. ayında baş göstermektedir. Ancak ilk zamanlarda seğirme diye tabir edilen bu istemsiz hareketler, çoğu anne adayı tarafından farkedilmeyebilmektedir. Ancak gebeliğin 3. ayından itibaren seğirmeler ve sancılar artış göstererek, anne adayının zorlu zamanlar geçirmesine neden olur. Her kasık seğirmesi, hamilelik belirtisi olmayabilir. Seğirmenin altında yatan neden herhangi bir sağlık sorunu olabileceğinden, kesinlikle ihmal edilmemeli ve en kısa sürede uzman doktora başvurulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ