Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Gün içerisinde birçok yiyecek ve içecek tüketilir. Bazen yenilen ve içlen bu yiyeceklerin dökülmesi halinde güzel kıyafetleriniz lekelenir. Özellikle gün içerisinde en fazla tüketime sahip olan çay, çoğu zaman döküldüğünde leke bırakmaktadır ve bazen farkedilmez ve kuru çay lekesi çok daha zor çıkar. Kurumuş çay lekesi nasıl çıkar? adım adım çay lekesinin çıkarılması;

1-)Çayı kurumadan çıkarın

Çay lekesi kuruduktan sonra çıkarılması çok daha zordur. Özellikle çayın şekerli ya da şekersiz olması önemlidir. Şekerli çayın kumaştan çıkması çok daha zordur bu sebeple şekerli çay döküldüğü gibi silinmeli kurumasına izin verilmemelidir.

Dökülen çay leke bırakmasın diye çok hızlı şekilde bir bez ile silinmeli kumaşın çayı emmesi engellenmelidir. Islakken deterjanlı bez ile silmekte lekenin kuruduktan sonra kalmasını engellemektedir.

2-) Çay kuruduktan sonra çıkarılması

Çay lekesi bazen döküldüğü gibi hemen farkedilmez. Bu sorun çay lekesinin çıkmasını zorlaştırabilir. Kurumuş çay lekesinin çıkarılması için yapılması gerekenlerin başında lekeli bölgenin ılık suda biraz bekletilmesi ve lekeli bölgenin deterjan ile çitilenmesi daha sonra çamaşır makinesine atarak yıkanması gerekmektedir. Direk çamaşır makinesine atılması lekenin çıkmamasına sebep olur.

3-)Beyazlatıcı içermeyen çamaşır sabunu kullanın

Beyazlatıcı ve çamaşır suyu gibi kumaşı yıpratan deterjanlar içermeyen çamaşır sabunu alternatif olarak kullanılabilir. Bu yöntemde çamaşır sabunu ya lekeye direk olarak ya da bez üzerine sürülerek işlem yapılır. İşlem bez ile yapılarak kumaşın yıpranması önlenmiş olur.

NOT: Çay lekesini çıkartırken özellikle kurumuş çay lekesini çıkartırken kolonya ile lekenin ıslanması sağlayabilir daha sonra pamuklu bir bez ile silebilirsiniz bu durumda çay lekesi pamuklu beze geçer. Ayrıca çay lekesini çıkarırken mutlaka çay lekesinin az olduğu kısımdan başlanarak lekenin çok olduğu bölgeye doğru çıkarma işlemi yapılmalıdır. Aksi halde leke daha fazla bulaşmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ