Tıkalı Mutfak Lavabosu Nasıl Açılır?

Tıkalı Mutfak Lavabosu Nasıl Açılır?

Ev yaşamında sıklıkla kullanılan lavabolar yoğun kullanımından ötürü tıkanabilmektedir. Lavaboların tıkanıklığı ise ev yaşamını aksatmaktadır.

Lavabolar Neden Tıkanır?

  • Lavabo giderlerinde oluşan hatalar ya da hasarlar sebebiyle,
  • Lavabolara dökülen atık yağlar ve artık yemekler sebebiyle,
  • İnşaat döneminde kurulan lavabo gider sistemine dökülen harçlar sebebiyle,
  • Çok uzun süre temizlememekle beraber yoğun kullanım sebebiyle,
  • Eskiyen lavabolarda ise zamanla oluşan kireç ve tortu sebebiyle

Lavabo Açma Yöntemleri Nelerdir?

1-)Karbonat ve Sirke Kullanarak Lavabo Tıkanıklığı Giderme

Doğal ve ekonomik olan bu yöntemde tıkanık olan lavabonun süzgeç kısmına 1 su bardağı kadar karbonatı döktükten sonra üzerine 1 su bardağı elma ya da üzüm sirkesi dökünüz. Bu yöntemde önemli olan sirke ve karbonatın aynı miktarda olmasıdır.

Karbonat ve sirkeyi lavaboya döktükten sonra yarım saat kadar beklenmelidir. Bekleme süresinin ardından 1 litre kaynatılmış suyu lavaboya dökünüz.

2-)Tuz ve Sirke Kullanarak Lavabo Tıkanıklığı Giderme

Ekonomik ve doğal olarak kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise tuz ve sirke kullanarak lavabo tıkanıklığı açma yöntemidir. Bu yöntem basit tıkanıklık olan lavabolarda etkili bir biçimde kullanılabilmektedir. Tıkanan lavabonun süzgecine dökülecek olan 1,5 bardak karbonatın üzerine yarım bardaktan biraz fazla tuzu da dökünüz. Sonrasında birkaç saat bekledikten sonra kaynattığınız suyu lavabo süzgecine dökünüz.

3-)Pompa Yardımı ile Lavabo Tıkanıklığı Giderme

Herkes tarafından bilinen ve sıkça uygulanan bu klasik lavabo açma yönteminde ise tıkanan lavabonuzun ağız kısmına pompayı yerleştiriniz. En az on beş pompalama işlemini tekrarlayınız.

4-)Elbise Askısı, Tel Yardımı ile Lavabo Tıkanıklığı Giderme

Lavabonuz kısa mesafede olan bir madde yüzünden tıkandıysa tel ya da elbise askısını düzleştirdikten sonra uç kısmını kanca haline getiriniz. Lavabonuzun hortum kısmını gider yerinden söktükten sonra kanca haline getirdiğiniz tel ile takılan madde ya da pislikleri alınız.

5-)Lavabo Açıcı Kullanarak Lavabo Tıkanıklığı Giderme

Öncelikle bir litre kadar su kaynatmanız gereken bu yöntemde marketlerde dahi kolayca bulunabilen lavabo açıcıyı lavabonuzun süzgecine döktükten sonra sıcak suyu yavaş yavaş dökmeniz gerekmektedir. Sağlığınız için kimyasal özellikteki bu maddenin vücudunuz ile temasından kaçınınız.

Ancak bu yöntemde kullanılan maddenin kimyasal içeriği çok olmakla beraber sıcak su ile kullanılması sonucunda lavabonuzda tahribata sebep olabilmektedir.

6-)Kanal Açma Makinesi Kullanarak Lavabo Tıkanıklığı Giderme

Lavabo tıkanıklığı gidermede daha profesyonel olan bu yöntemde lavabo açıcı ekiplerden yardım almanız gerekmektedir. Bu sistemle kameralı cihazlarla tıkanıklığın nerede olduğu belirlendikten sonra temizlik işlemi gerçekleştirilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ