Öğrenciyim Nasıl Para Biriktirebilirim?

Öğrenciyim Nasıl Para Biriktirebilirim?

Öğrencilerin en büyük sorunlardan birisi para konusunda gerekli bir sınırlandırma yapılamamasıdır. Öğrencilik bir insan hayatının en güzel dönemlerinden birisidir. İş hayatının olmadığı, yaşıtlar ile bolca geçirilen zaman ve bol miktarda eğlence ile geçen öğrencilik yılları her insanın her zaman özleyeceği en güzel zamanlardır. Özellikle üniversiteyi uzak bir şehirde, ailesinden uzak bir biçimde okuyan insanların biriktirdiği çok güzel anılar vardır. Bu dönem aynı zamanda maddi olarak da zor bir süreçtir.

Öğrencilik döneminde para harcamada kısıtlama yapmak çok zordur. Tek başına yaşayan bir öğrencinin para konusunda denge kurması oldukça zor bir işlemdir. Böyle bir durumda kişinin yeterli ölçüde para biriktirebilmesi için belirli kısıtlamaya uyması, kendine özel bir plan yapması en uygunu olacaktır. Öğrencilik döneminde para birikimi yapmak isteyen kişilerin ise çok dikkatli olması gereklidir.

Öğrencilik Döneminde Para Biriktirme Yöntemleri Nelerdir?

1-)Kumbara Kullanımı

Öğrencilik döneminde kişiler genellikle ailesinden ya da belirli kurumlardan her ay belirli ölçüde para alır. Bu para ile geçinmek durumunda kalan öğrencilerin çoğu para geldiği anda büyük harcamalar yapması sonucunda ay sonuna kadar parasız kalır. Gece dışarı çıkmak, sürekli dışardan yemek yemek, abur cubur, hediye, kıyafet vb. ürünlere çok para harcayan öğrencilerin ay sonuna kadar parasız kalması ise çok görülen bir durumdur.

Para birikimi yapmak isteyen öğrencilerin yapabileceği en uygun işlemlerden birisi kumbara kullanımı olacaktır. Çok uygun fiyatlara satılan kumbaraların içine günlük belirli bir düzeyde para atarak ay sonunda parasız kalındığı anda bu kumbarayı açmak iyi bir yöntem olacaktır.

2-)Banka Kullanımı

Para biriktirmek isteyen öğrencilerin tercih edebileceği diğer bir alan ise banka kartında para birikimi yapmak olacaktır. Öğrencilerin parasız kalmasının en büyük sebeplerinden birisi paranın tamamının bir anda çekilmesidir. Bunun yerine bankadan paranın bir miktarını çekip para bitince yeniden karttan para çekimi yapmak daha uygun bir seçim olacaktır. Bu şekilde paranın miktar miktar harcanması sonucunda ay sonu daha rahat bir biçimde geçirilecektir.

Öğrenciyken Para Birikimi Yapmak

Öğrencilik döneminde para biriktirmek her zaman zordur. Tek yaşayan bir kişinin oldukça fazla masrafı olduğu için para birikimi yapmak da zordur.

Para birikimi yapan öğrencilerin bu parayı kullanabilecekleri birçok farklı alan bulunur. Öğrencilik döneminde farklı ülkelere gitmek için uygun şartlar çoktur. Yeterli miktarda para birikimi yaparak öğrencilik dönemi boyunca gezip görmek istediğiniz şehir ya da ülkeleri ziyaret edebilir, yeni insanlar ve yeni kültürler tanıma şansı elde edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ