Parfüm Kokusu Nasıl Giderilir?

Parfüm Kokusu Nasıl Giderilir?

Koku, insanlar için en akılda kalıcı şeydir. Bir insanı ismi ile fiziksel özellikleri ile ya da bir başka şeyle hatırlamakta zaman zaman zorlanırız. Ancak kokusu ile rahatlıkla hatırlayabiliriz. Her insanın her evin her mekanın yani her yerin kendine has bir kokusu vardır. Bu yüzden de insanlar kokuya çok önem verir. Parfüm ve oda spreylerinin çıkış noktası da bu olmuştur. Güzel kokmak herkes için çok önemlidir. Bu nedenle parfüm kullanıyoruz ancak zaman zaman daha güzel kokmak adına biraz fazla kaçırabiliyoruz.

Unutulmaması gereken bir diğer nokta da herkesin zevkinin farklı olduğu. Herkes için güzel olan koku aynı koku değildir ve parfümü fazla kaçırdığımız zaman çevremizdeki insanlar yanımıza fazla yaklaşmak istemeyebilirler. Ancak zaman zaman fazla kullanabiliriz ya da üzerimize başka bir yerden sinen kokular olabilir. Bu gibi fazla koktuğumuz durumlarda yapılabilecek çok fazla şey olmasa da birkaç yöntem bulunmaktadır.

1-)Havalandırmak

Eğer aşırı yoğun bir koku yoksa kıyafetinizin üzerinde hem etkili bir yoldur hem de masrafsız. Havanın temizleyici özelliği vardır. Bu yüzden burada bundan faydalanıyoruz. Bir sandalyenin üzerine kokan kıyafetinizi serip balkonunuza yani açık havaya çıkarın. Kokunun şiddetiyle doğru orantılı olarak bir süre bu şekilde bekletin. Daha sonra kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.

2-)Silmek

Bu daha çok bölgesel yoğunluktaki kokular adına etkili bir yöntemdir ve kabanlara uygulamak daha kolaydır. Sabunlu bir bez ile kıyafetinizi bastırmadan hafifçe silin ve kurumaya bırakın.

3-)Çamaşır Makinesi

Havalandırmanıza rağmen geçmeyen kokular varsa, havalandırdıktan sonra uygulayabileceğiniz en ekonomik çözüm yıkamak. Bu noktada önemli olan kıyafetinizin yıkanabilir olması. Mutlaka iç etiketini okuyun. Aksi takdirde kıyafetleriniz yıpranabilir. Makinede yıkamaya uygun olan kıyafetleriniz için bu işlem fazlasıyla etkili olacaktır. Ancak burada kullandığınız deterjanın kalitesi ve tazeliği ile birlikte eğer kullanıyorsanız kullandığınız yumuşatıcın tazeliği ve kalitesi de önemli.

4-)Kuru Temizleme

Kıyafetlerinize sinmiş yoğun parfüm kokusu havalandırmakla geçmedi. Üzerine yıkadınız ve buna rağmen hala geçmediyse kıyafetinizi kuru temizlemeye götürün.

NOT: Kaşe kabanlar ve tüylü naylon kabanlar genelde zarar görmüyor. Ancak süet, nubuk, deri, kaz tüyü eşyalarınızı mutlaka kuru temizlemeye verin. Bunlar çamaşır makinesinde zarar görebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ