Patlıcan Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Patlıcan Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Patlıcan, mutfağımızdaki birçok yemekte yer alan ve yemekleri çok daha güzel ve leziz yapan sebzelerden bir tanesidir. Patlıcanın taze ve doğal olması yemeklerin daha leziz olmasını sağlamaktadır.

Ancak yaz aylarında çok daha taze ve güzel olan patlıcanların kış aylarında alınması ne yazık ki yaz aylarındaki patlıcanların yerini tutmamaktadır. Bu sebeple yazın kişinin bol miktarda patlıcan alarak dondurucuda saklaması çok mantıklı bir karardır.

Derin dondurucuda patlıcanın saklanması için de çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler patlıcanın dondurucuda bozulmadan saklanmasını sağlamaktadır. Aşağıda anlatılan patlıcan saklama metotlarından istediğinizi seçerek uygulayabilirsiniz.

1-)Haşlayarak Saklayın

Bu işlemi yapmak için öncelikli olarak patlıcanları istediğiniz şekillerde kesiniz. Kesme işleminden sonra patlıcanları önce bol suda yıkayınız ve ardından hiç zaman kaybetmeden sıcak su içerisinde bir süre bekleyerek haşlayınız.

Burada yaptığınız haşlama işleminin tam olmamasına dikkat ediniz. Aksi takdirde yemek yapımı esnasında patlıcan aşırı pişmekten dolayı dağılabilir.

Haşlama işleminin ardından patlıcanların bir süre beklemesini bekleyin. Bu işlem için haşlanan patlıcanları hiç zaman kaybetmeden soğuk su içerisine koyarak uygulayabilirsiniz. Burada soğuk su içerisine buz koyarak etkiyi arttırabilirsiniz.

Bu işlem patlıcanın görüntüsünün de bozulmadan saklanmasını sağlamaktadır. Patlıcanların soğutulmasının ardından hiç zaman kaybetmeden buzdolabı poşetlerine istediğiniz miktarlarda koyarak ağzını kapayıp dondurucuya koyunuz.

2-)Tuzlayarak Saklayınız

Bu işlem patlıcanın renginin kararmadan saklanmasını sağlamaktadır. Burada yapmanız gereken patlıcanları istediğiniz boyutlarda doğrayın. Doğradığınız patlıcan dilimlerine bol miktarda tuz ekeleyin ve buzdolabı poşetlerine koyarak saklayınız.

Bu aşamada çabuk kararan patlıcanlarda yıkama işlemi esnasında bir süre patlıcan dilimlerini limon içeren ılık su içerisinde bekletiniz. Bu işlemin ardından patlıcanları tuzlamanız daha etkili bir sonuç verecektir.

NOT: Dondurucudan çıkardığınız patlıcanları eridikten sonra mutlaka kullanınız. Kullanmadığınız eriyen patlıcanları kesinlikle geri dondurucuya koymayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR