Rakı Nasıl Servis Edilir?

Rakı Nasıl Servis Edilir?

Özel gecelerin vazgeçilmezi olan rakı nasıl servis edilir öğrenerek harika bir sofra kurabilirsiniz. Rakı servis etmek zor gibi görünse de oldukça zevkli bir iştir. Ülkemizin milli içkisi olarak anılan rakıyı özel gecelerde, davetlerde tüketebilirsiniz. Hoş bir tadı olan rakı zamanla alışılan ve daha sık tüketme isteği doğuran bir içki türüdür.

Tek başına, sek halde tüketilmesi genellikle önerilmeyen rakının yanına çeşitli içecekler ve yiyecekler koyarak tadını yumuşatabilir ve çok daha kolay kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Rakı sek içilince çok daha acı olur ve etkisi daha hızlıdır. Hemen sarhoş olmak yerine yavaş yavaş rakının tadını çıkarabilir ve tüm gece keyfine varabilirsiniz. Rakının yanında gidecek en iyi şeyin Türk sanat müziği olacağı da unutulmamalıdır.

Rakı Nasıl İçilir?

  • Rakı içmenin belirli bir adabı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Rakı içerken mezeleri ve müziği hazır etmek ilk yapılacak işlemdir.
  • Rakı bardakları özeldir. İnce, uzun ve düz olan rakı bardakları her kişiye iki tane olacak biçimde servis edilmelidir.
  • Kareli bir sofra bezi kullanımı da rakı sofraları için ideal bir kullanım olacaktır.
  • Rakı buzsuz içilmeyeceği için buz kovası içinde buz bekletmek de önemlidir.
  • Rakıyı tek içemeyen kişiler için su ya da şalgam kullanımı tercih edebilir. Şalgam kullanımı çok daha acılı ve baharatlı olacağı için mide sorunu olan kişilerin rakı yanında su tercih etmesi daha çok tavsiye edilmektedir.
  • Rakının yanına ağır bir yemek yapmak yerine hafif atıştırmalık ve mezeler hazırlanabilir. Meyve, çerez gibi atıştırmalık ürünlerin yanı sıra meze olarak çeşitli zeytinyağlılar tercih edilmelidir.
  • Rakı içiminde bardağa öncelikle rakı konulmalı sonrasında ise su konulmalıdır. Diğer bardağın tamamı ise su ya da şalgam suyu olmalıdır. Suyun miktarının rakıdan daha fazla olması tavsiye edilir. Rakının soğuk su ile ikram edilmesine de önem verilmelidir.

Rakı Yanına Uygun Mezeler Nelerdir?

Rakı tüketirken yanına çeşitli malzemeler ile hazırlanmış mezeler hazırlayabilirsiniz. Rakının yanına en çok giden mezeler zeytinyağlı mezelerdir. Zeytinyağlı bir sarma en güzel meze çeşitlerinden birisi olacaktır. Meze olarak tercih edilebilecek diğer ürün ise haydari olacaktır. Haydari, yoğurt ve peynir ile yapılan bir meze türüdür.

Rakı sofralarında yerini alacak diğer meze türleri arasında acılı ezme, zeytinyağlı barbunya, kırmızı biber kızartması, şakşuka, ajvar, köz patlıcan, kalamar tava ve patlıcan salatası yer almaktadır. Bu mezelerin yanı sıra çeşitli meyveler ve atıştırmalık çerezler de rakı yanında iyi gidecek ürünler arasında yer almaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ