Ravent Nasıl Saklanır?

Ravent Nasıl Saklanır?

Ravent kuzukulağıgiller ailesine ait olan çok yıllık bir bitkidir. Yaprak ve sap kısımlarından oluşan bu bitkinin sap kısımları lifli ve tatlıyken yaprak kısımları yüksek miktarda toksin içermektedir. Bu nedenle ravent bitkisinin yaprakları tüketilmemektedir. Sadece etli sap kısımları tüketilen bu bitkini sap kısımlarının çok tatlı olmasından dolayı bu bitki tatlı yapımında kullanılabilmektedir.

Ravent bitkisinde bazı vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Vitamin açısından özellikle A vitamini açısından zengin olan ravent bunun yanı sıra C vitamini de içermektedir. Ravent bitkisinde en çok bulunan mineral ise potasyum mineralidir. Ancak buna ek olarak kalsiyum, demir ve magnezyum mineralleri de ravent bitkisinde bulunmaktadır.

Ülkemizde yetiştiriciliğinin yapılmamasından dolayı çok bilinen bir bitki değildir. Bu nedenle de birçok kesimde aynı aileye ait olan ışığın adı verilen bir başka bitki ile ravent bitkisi karıştırılmaktadır. Ravent bitkisini saklamak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Ravent Nasıl Saklanır?

1-)Taze Ravent Saklama

Taze ravent saklamak oldukça kolay bir işlemdir. Bu işlem için gerekli olan malzeme sadece yeterli büyüklükte bir poşet. Ravent saklamak için en çok dikkat edilmesi gereken nokta raventleri kullanana kadar herhangi bir işlem uygulanmamasıdır.

Bu nedenle toplanarak ya da satın alınarak elde edilmiş olan raventler temin edildiği şekli ile doğruca poşetlenmelidir. Poşetleme aşamasında hiç bir yerinin açıkta kalmamasına dikkat edin. Daha sonra da buzdolabınızın sebzelik bölümünde yerleştirin. Bu şekilde 1 haftaya kadar tazeliğini kaybetmeden saklayabilirsiniz.

2-)Dondurucuda Saklama

Derin dondurucu kullanarak ravent saklama yöntemi oldukça etkili ve kullanışlı bir yöntemdir. Bu yöntem ile birlikte raventi yıl boyu saklamak mümkündür. Bu nedenle sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikli olarak dondurucuya kaldıracağınız tüm raventleri akan suyun altında iyice yıkayın. Daha sonra tüm raventlerin içine sığabileceği büyüklükte bir tencereye su doldurarak ocağa alın. Suyun kaynamasını beklerken büyükçe bir kaba soğuk su ve buz doldurarak tencerenin yanında hazır bulundurun.

Ardından raventleri 2-3 cm uzunluğunda keserek kaynayan suyun içerisine atın ve 1 dakika kadar bekleyin. Ardından haşlanan raventleri buzlu su kabına alarak 1 dakika daha bekleyin. Daha sonra raventleri kuruması için kağıt havluya serin ya da süzgece alarak kurumasını bekleyin. Raventler kuruduğunda buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya yerleştirin.

NOT: Ravent olgunlaştıkça koyu kızıl, pembe bir renk almaya başlar. Olgunlaşmış olan raventler çok daha lezzetli olacağı için ravent seçerken bu noktaya özen gösteriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ