3-4 Yaş Çoçuklarla Evde Oynanacak Oyunlar

3-4 Yaş Çoçuklarla Evde Oynanacak Oyunlar

3 – 4 yaş, çocuklarda hem oyun hem de öğrenme çağıdır. Özellikle çocuğunuz henüz okula gitmiyorsa ve ilk eğitimlerini evde vermek istiyorsanız, bunun ile ilgili olarak bir çok eğitici oyun mevcuttur. İster rakamları, ister hayvanlar ya da renkleri kullanarak, çocuğunuzun eğitimine başlayabilirsiniz.

3-4 Yaş Çocuklarla Evde Oynanacak Oyunlar

2 ila 5 yaş arası çocukların, biraz öncede belirttiğimiz gibi öğrenmeye en açık olduğu dönemlerdir. Tabii ki her yaş bir şeyler öğrenilebilir fakat 2 ve 5 yaş arası çocuklar çevrelerini keşfetmeye başlar ve gördüklerini, duyduklarını beynine kazır. Hatta bu dönemde en çok “bu nedir? Neden adı bu? “ gibi bir çok sorgulamaya dayalı sorularda sormaktadırlar. Çünkü bu yaşlarda merak etmeye de başlamaktadırlar. Bu yüzden çocuğunuz ile oynayacağınız oyunların oyun, beyin gelişimine katkıda bulunması gerekmektedir.

Çocuklar ile iletişim kurmak dünyanın en kolay eylemi gibi dursa da kesinlikle dikkatli olunmalıdır. Söyleyeceğiniz yanlış bir kelime ya da farkında olmadan yaptığınız davranışlar çocuğu kolaylıkla etkileyebilir.

Çocuklarla Evde Eğitici Oyunlar

1-)Oyun Hamurları

Oyun hamurları artık neredeyse her ebeveynin çocuğun vakit geçirmesi için sıklıkla kullandığı renkli, çabuk şekil alabilen hamurlardır. Bu hamurlar ile eğitici bir çok şey yapabilirsiniz. Bunlardan en bilineni ise rakamlar. Renkli hamurlar ile rakamlar yazarak ve yazdırarak çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

2-)Bulmaca Boyama Kitapları

Çok küçük çocuklar için bulmaca biraz daha kafa karıştırıcı olsa da, 3 ile 6 yaş için rahatlıkla çözebileceği ve eğlenebileceği bir uygulama olacaktır. Tek yapmanız gereken bir kitapçıdan içinde kalemleri satın almak. Aşağıdaki örnek resimde gördüğünüz gibi, bu boyama kitabının içinde de çizimler bulunmaktadır. Bu şekilde çocuklar hem kitapların içerisindeki bulmacayı çözerek beyin aktivitesi yapmış hem de eğlenmiş oluyorlar.

3-)Hafıza Güçlendirici Kartlar

Hafıza güçlendirici kartlar da yine kırtasiyelerden temin edebileceğiniz, üzerine isteğe göre rakamlar, hayvanlar, renkler, eşyalar ya da vücudumuz ile ilgili bölümleri resimli ve ilgi çekici olarak basılı olduğu kartlardır. Bu kartlar ile çocuğunuza sorular sorarak ya da farklı bir oyun geliştirerek çocuğunuzu hem eğlendirebilir hem de bir şeyler öğrenmesine olanak sağlayabilirsiniz.

4-)Sticker

Günümüzde çocuklar için bir çok bitki, hayvan ya da meyveler için sticker bulunmaktadır. Maddi olarak da kişileri çok zorlamayan bu stickerlardan temin ederek çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Örneğin, bir kağıda ağaç çizin ve bu ağaçta hangi meyvelerin yetişmesi gerektiğini sorun çocuğunuza. Cevap olarak ise kağıda stickerlar yapıştırsın. Böylelikle ona hem müdahale edebilir, öğretebilir, hem de tam olarak neler bildiğini görebilirsiniz.

Bunlar gibi çok fahiş fiyatlarda oyuncaklar almadan da çocuğunuzun gelişimine yardımcı olabilirsiniz. Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza bağlıdır. Bunun yanında çocuklara öğreteceğiniz her şeyi oyun ile öğretmeye özen göstermelisiniz. Sizin ilginiz ve oyun ile çocuk daha kısa bir süre içerisinde öğrenmeye başlayacaktır. Ve inanın bu öğrendikleri onun temel bilgileri olduğundan, şekillenmesinde de büyük rol oynayacaktır.

Ebeveynlerin Dikkatine;

Çocukların zeka gelişimini sadece oyun ile karşılamanız mümkün olmayacağı için her zaman tükettiği gıdalara da özen göstermeniz gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ