Ekmek Kızartma Makinesi Nasıl Temizlenir?

Ekmek Kızartma Makinesi Nasıl Temizlenir?

Kızarmış ekmek uzun kahvaltıların, özellikle pazar günleri özenle hazırlanan kahvaltıların vazgeçilmezidir. Ekmek tüketmeyen kişiler bile kızarmış ekmek söz konusu olunca kendilerini tutamazlar ve kızarmış ekmekten yerler.

Ekmek kızartmak ekmek kızartma makineleri sayesinde çok kısa sürede yapılabilir. Bunun için sadece dilimlediğiniz ekmekleri kızartma makinesinin içerisine koymanız gerekmektedir ve bir dakika içerisinde kızarmış ekmeğiniz hazır.

Ne yazık ki ekmek kızartmak kadar ekmek kızartma makinesini temizlemek kolay bir işlem değildir. Ekmek kızartma makinesini temizlemek için aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde uygulayınız.

1-)Ekmek Kızartma Makinesini Fişten Çekin

Ekmek kızartma makinesini temizlerken yapılan en büyük hatalardan bir tanesi makine fişte iken işlem yapmaktır. Bu durumda sık sık kişilere elektrik çarpabilir. Ciddi vakalarda ölümle sonuçlanabilmektedir.

Temizleme işlemine başlamadan önce bu sebeple öncelikli olarak ekmek kızartma makinesinin fişinin çıkarılmış olduğundan emin olunuz.

2-)Soğumasını Bekleyin

Ekmek kızartma makinesinde işlem yaptıktan sonra temizlemek istiyorsanız öncelikli olarak makinenin soğumasını bekleyin. Aksi halde temizlemeye çalışırken makinenin sıcaklığı ile elinizi yakabilirsiniz.

3-)Makineyi Ters Çevirin

Ekmek kızartma makinesinin en sık temizlemeye ihtiyaç duyma sebebi makinenin içerisinde kalan ekmek parçacıklarıdır. Bu ekmek parçacıkları sık aralıklar ile temizlenmezse bir sonraki işlemde yanabilir ve ekmeğin yanık kokmasına sebep olabilir. Bu sebeple ekmek kızartma işleminden sonra makine soğutulmalı ve ters çevrilerek içerisindeki kırıklar temizlenmelidir.

4-)Makinenin İçerisine Elinizi Sokmayın

Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi ekmek kızartma makinesini temizlemek için elinizi içerisine sokmak. Bu durum oldukça tehlikelidir. Özellikle teller henüz sıcak ise elinizin yanmasına sebep olur. Teller sıcak olmasa bile içeriye elinizi sokmaya çalışırken tellere zarar verebilirsiniz.

Ekmek kızartma makinesinin içerisini temizlemek için ekstra bir uğraşa genellikle gerek yoktur. İçindeki kırıkları temizlemeniz çoğu zaman yeterli olmaktadır. Bazı durumlarda ekmek kızartma makinesinin içerisini uzun bir çubuğun ucuna bağladığınız bir peçete yardımı ile yavaşça silebilirsiniz.

NOT: Ekmek kızartma makinesinin iç temizliğini yaparken kesinlikle kimyasal bir temizleyici kullanmayınız. Aksi halde ekmek kızartma işlemi esnasında bu kimyasal, ısının da etkisi ile ekmeğe geçebilir ve zehirlenmelere sebep olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ