Fırın Tepsisi Nasıl Temizlenir?

Fırın Tepsisi Nasıl Temizlenir?

Fırın içerisinde pişirilen yemekler zamandan tasarruf sağlaması ve daha az yağ ile pişirilebilir olmasından dolayı son yıllarda çok daha sık tercih edilmektedir. Tatlılar, hamur işleri ve ana yemekler kolaylıkla fırında pişirilebilir.

Fırında pişirme işleminde çoğunlukla fırın tepsileri kullanılmaktadır. Fırın tepsileri pişirme esnasında sıkça pislenir, bazı durumlarda yanık lekeleri ve yağ lekeleri oluşur. Peki fırın tepsisi nasıl temizlenir?

Fırın tepsisinin temizlenmesi esnasında dikkat edilmesi gereken aşamalar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

1-)Sıcak Suda Bekletin

Fırın tepsilerinin zor temizlenmesinin en büyük nedenleri arasında hemen yıkanmaması yer almaktadır. Hemen yıkanmayan ya da suya tutulmayan tepsilerdeki yağlar kurur ve genellikle bu tür tepsiler bulaşık makinesinde yıkanmadığından dolayı elde yıkamada büyük problem yaşanır.

Bu durumun daha kolay bir şekilde yapılabilmesi için fırın tepsisi ile işiniz bittiği gibi sıcak su içerisine koyun ve kurumayı önleyin. Bu sayede fırın tepsisini daha kolay temizlediğinizi göreceksiniz.

2-)Bulaşık Deterjanı

Fırın tepsisindeki yağları çıkarmak için çoğu zaman bulaşık deterjanı yeterli olmaktadır. Bazı durumlarda birkaç dakika bulaşık deterjanı içeren sıcak su içerisinde fırın tepsisini bekletiniz.

Bulaşık deterjanı ile çıkmayan yağlı tepsilerde az miktarda çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Ancak böyle bir durumda çamaşır suyundan tepsiyi bol miktarda su kullanarak arındığından emin olunuz.

Yağ çözücü kimyasal maddeler kullanabilirsiniz. Bunların kullanımında bir süre etki etmesini bekleyiniz ve ellerinizin zarar görmemesi için muhakkak eldiven kullanınız.

3-)Sirke Kullanın

Sirke temizleyici özelliğinden dolayı ev işlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Temizleyici özelliğinin yanında insan sağlığına zarar veren bir maddeye sahip olmadığı için gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir.

Tepsi içerisine bir miktar sirke ilave edin ve ılık su koyarak bir süre bekleyiniz. Bu işlemin ardından sirke kokusundan rahatsız olmamak için fırın tepsisini bol su ile yıkayınız.

4-)Karbonat Kullanın

Temizlemek istediğiniz fırın tepsisinin içerisine tabaka halinde karbonat dökünüz ve yumuşak bir bez ya da sünger yardımı ile karbonatı tepsinin her yerine yayın ardından tepsiyi önce ılık sonra soğuk su ile yıkayınız.

NOT: Fırın tepsilerinde oluşan yağ lekelerini temizlemekten rahatsız oluyorsanız ve bunun çok zaman aldığını düşünüyorsanız fırın tepsileri için üretilen yağlı kağıtlardan alarak kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ