Banyo Aynası Nasıl Temizlenir?

Banyo Aynası Nasıl Temizlenir?

Banyo aynaları zaman geçtikçe lekelenir, kirlenir ve kötü bir görüntü oluşturur. Bu nedenle banyo aynalarını temizlemek gerekir fakat bu aynaların temizliği bazen zor bir hal alabilir. Ancak basit birkaç yöntem ile kolaylıkla aynalarınızı temizleyebilirsiniz.

1-)Sirke ile Temizleme

Sirke, birçok konuda kullanıldığı gibi banyo aynalarını temizlemek içinde etkili bir yöntem olarak kullanılır. Bu yöntemi hem temizleme hem de parlatma amacı ile uygulayabilirsiniz. Öncelikle 1 litre suyun içine 1 çay bardağı sirkeyi koyun ve karıştırın. Daha sonra buruşturularak top haline getirilmiş gazete kağıdını sirkeli karışıma batırın. Burada gazete kağıdı yerine mikro fiber bir bez de kullanabilirsiniz. Bu karışım ile aynayı silin. Aynanın tertemiz olduğunu göreceksiniz.

2-)Alkol ile Temizleme

Bu yöntem banyo aynalarında oluşan su lekeleri için oldukça etkili bir yöntemdir. Öncelikle bir parça pamuğu alkole batırın. Ardından alkole batırdığınız bu pamuklar ile lekeleri silin. Bir süre bekledikten sonra nemli bir bez ile tekrar silin. Son olarak kuru bir bez ile leke kalmayıncaya kadar silin ve kurulayın. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise ayna çerçevelerinin genellikle alkole karşı hassas olmasıdır. Temizlerken alkolün çerçeve ile temas etmemesine dikkat edilmelidir çünkü temas halinde çerçevenin rengi atabilir ve istenmeyen bir durum ortaya çıkabilir.

3-)Çekçek ile Temizleme

Banyo aynalarında en sık rastlanan durum banyo sonrasında aynanın buğulanmasıdır. Banyo sonrasında buğuların temizlenmesi aynanın daha geç kirlenmesine neden olur. Bu buğuları duş sonrasında çekçek ile silerek temizleyin. Ardından da herhangi bir su damlası kalma ihtimaline karşın kuru bir mikro fiber bez ile üzerinden geçin.

4-)Gliserin ile Temizleme

Banyo aynalarının temizlenmesinde kullanılan bir başka yöntem ise gliserin ile temizleme yöntemidir. Öncelikle mikro fiber bir beze bir miktar gliserin dökün. Daha sonra bu bez ile banyo aynasını silin. Bu yöntem düzenli uygulandığında buğulanmalar azalacaktır. Gliserin, aynalarda çok ince bir tabaka oluşturur ve buhar taneciklerinin aynaya yapışmasını engeller. Bu sayede kirlenme azalır.

5-)Çiğ Patates ile Temizleme

Banyo aynalarını temizlerken kullanılabilecek alternatif bir yöntem de çiğ patatestir. Bir adet patatesi ortadan ikiye bölün. Bunun ardından patatesin yarısıyla aynayı silin. İyice temizledikten sonra durulamasını alkol ile yapın. Böylece daha etkili bir sonuç alırsınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ