Marley Zemin Nasıl Temizlenir?

Marley Zemin Nasıl Temizlenir?

Yer döşemelerinde tercih edilen bir yapı malzemesi olan marleyler hem karo hem de rulo halinde bulunabilmektedir. Plastik bir maddeden oluşan marley döşemeler hastanelerde, ofislerde, fabrikalarda, okullarda, kamu binalarında ve evlerde kullanılmaktadır.

Marley Zeminden Yağlı Boya Lekesi Nasıl Temizlenir?

Yağlı boya lekesi olan marley zemininizin lekeli kısmının üzerini tiner kullanarak iyice silin, bu sayede leke çıkacaktır ancak marley zeminin cilası da zarar göreceği için leke çıktıktan sonra tekrar cilalamakta fayda var.

Marley Zeminden Katran ve Asfalt Lekesi Nasıl Temizlenir?

Katran ya da asfalt ile lekelenen bölgeyi benzen ya da benzin yardımı ile silerek temizleyiniz. Bu temizleme işlemi esnasında yüzeyin cilası zarar göreceği için tekrar cila yapmanız yararlı olacaktır.

Marley Zeminden Plastik Badana ve Kireç Lekesi Nasıl Temizlenir?

Plastik badana ve kireç lekesi olan marley zemininizi öncelikle ıslak ve temiz bir bez ile silerek temizleyiniz. Sonrasında marketlerde bulabileceğiniz temizlik maddeleri ile lekeli yüzeyi ovalayarak siliniz ve cilası zarar gören bölgeyi tekrar cilalayınız.

Marley Zeminden Yemek ve Yağ Lekesi Nasıl Temizlenir?

Yemek yapılan ya da tüketilen her yerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri de bu yemeklerin oluşturabileceği lekelerdir. Özellikle yemek yenilen masanın olduğu zeminde ya da mutfak zeminlerinde oldukça sık karşılaşılan bu lekeleri sürekli temizlemek gerekmektedir.

Yağ ve yemek lekesi olan marley zemininizi temizlemek için ıslak sabunlu ya da deterjanlı bir bez yardımı ile lekeli bölgeyi ovalayarak sildikten sonra temiz bir bez ile kurulayınız.

Marley Zeminden İçecek ve Meyve Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Marley zeminlerde en çok leke ve iz bırakan ürünler içecek grubu olan ürünlerdir. Marley zemine dökülen içecekler doğrudan yapı malzemesinin rengine nüfuz ederek, kalıcı lekeler oluşturabilmektedir.
İçecek ve meyve lekesi olan marley zemini ıslak ve temiz bir bez yardımı ile sildikten sonra yüzeyi temizlik maddesi ile ovalayınız. Temizlenen yüzey kuruduktan sonra hasar gören cila tabakasını yenileyiniz.

Marley Zeminden Mürekkep İzi Gibi Lekeler Nasıl Temizlenir?

Öncelikle zemine dökülen mürekkep ve benzer özellikteki sıvıyı bez ya da temizlik aracı yardımı ile aldıktan sonra zeminde kalan ve zemine nüfuz etmiş olan lekeyi çıkarmak için lekeyi temizlik malzemeleri ile ovalamalısınız. Temizlik işlemi bittikten sonra zeminin zarar gören cilasını yenileyiniz.

TAVSİYELER

Kirlenip lekelenen marley zemininizi temizlemenin en hızlı, pratik ve ekonomik yolu olarak marley zemininizi arap sabunu ile siliniz. Temizlediğiniz yüzey için hazırlayacağınız silme suyuna bir miktar damlatacağınız yumuşatıcı sayesinde marley zemininiz daha da parlak bir hal alacaktır. Ölçü olarak ise yarım kova su için yarım çay bardağı yumuşatıcı eklemek uygun olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ