Bel Ağrısı ve Ayak Kasılması

Bel Ağrısı ve Ayak Kasılması

Bel ağrısı ve ayak kasılması birbirinden bağımsız iki sorunmuş gibi görünse de bazı olgularda birbiriyle bağlantılı olmaktadır. Özellikle bel bölgesinde meydana gelen ciddi bir problem kişinin başta bacağı olmak üzere ayak kasına kadar etkili olabilir, kişinin yürüme problemi yaşamasına sebep olabilir.

Bel Ağrısı ve Ayak Kasılması Nedenleri Nelerdir?

Bel Fıtığı

Bel fıtığı, günümüzde her yaş grubunda görülen bir hastalık haline gelmiştir. Genellikle bele fazla yük yüklenmesi sonucunda bu rahatsızlık gözlenmektedir. Aynı zamanda kişideki yanlış duruş ve oturuş pozisyonları da bel fıtığı oluşumuna sebep olabilmektedir.

Bel fıtığı kişinin başta bel bölgesi olmak üzere, bacak ve bunu takip eden ayak kasında ağrı ve şiddetli kasılmaların hissedilmesine sebep olabilmektedir.

Bu durumun tedavi edilmesi için iki seçenek bulunmaktadır. İlki kişinin cerrahi operasyon geçirmesi ve fıtığın o bölgeden alınmasıdır. İkinci seçenek ise kişinin fizik tedavi görerek semptomların azaltılmasıdır.

Travma

Kişinin geçirdiği ve ciddi şekilde hasar gördüğü kazalar sonucunda, çarpma vurma gibi olgularda bel bölgesindeki ve ayak bölgesindeki başta kas dokusu olmak üzere kemik ve kıkırdak dokusu zarar görebilir.

Bu zedelenmenin boyutuna göre kişi bu ağrıyı uzun vadeli olarak hissedebilir. Bazı durumlarda zedelenmenin kalıcı olması ile birlikte kişi de oluşan kasılmalar kalıcı hal alabilir.

Bu durumun kalıcı hale gelmesini önlemek için kişi geçirmiş olduğu travmadan sonra mutlaka doktora giderek gerekli tetkikleri yaptırmalı ve hasarın tam olarak hangi boyutta olduğunu öğrenmelidir. Bu duruma göre gerekli tedaviyi zaman kaybetmeden görmelidir.

İç Organ Hastalıkları

Bel bölgesinde meydana gelen hastalıklar ya da ayak bölgesinde hissedilen kasılmalar bazı iç organlarda meydana gelen problemin habercisi olabilir.

Özellikle karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarında bel bölgesinde ciddi ağrılar hissedilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ