Ağızda Dağılan Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Ağızda Dağılan Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Ağızda dağılan kurabiyeler elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktalar çoğu zaman dikkat edilmese de, kurabiyelerin istenilen yumuşaklıkta ve lezzette olmasını da engellediği büyük bir gerçek. Bu yazımızda sizlere, ağızda dağılan kurabiyeler elde etmeniz için gerekli olan püf noktalardan bahsedeceğiz.

Ağızda Dağılan Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

  1. Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Çoğu zaman buzdolabından direkt olarak çıkarılan yağ, süt gibi kurabiyenin olmazsa olmaz malzemeleri, soğuk bir şekilde karıştırıldığı için piştikten sonra da kurabiyelerin gerekli kıvamda olmasını engellemektedir. Her zaman kurabiye yapmadan önce malzemelerinizi buzdolabından çıkarıp bir süre oda sıcaklığında bekletmeniz ve bu şekilde kullanmanız gerekmektedir.
  2. Kullandığınız yağın tereyağı olmasına özen göstermelisiniz. Sıvı yağ ya da hazır diğer yağlar kurabiyelerinizin tadını etkileyen en önemli faktörlerden biridir diyebiliriz. Konumuzda da olduğu gibi sadece tat olarak değil, kurabiyenin sertliğine ve yumuşaklığına da yağ karar veriyor diyebiliriz. Ağızda dağılan lezzetli kurabiyeler pişirmek istiyorsanız, her zaman tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
  3. Toz şeker kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Toz şeker kullanmayın derken, tabii ki kullanabilirsiniz fakat bizce, kullanmadan önce toz şekeri blenderdan geçirirseniz, daha doğru sonuçlar elde edeceğiniz kesin. Şöyle ki, blenderdan geçirilmeden kullanılmış toz şekeri eritmek bir hayli zor olabilmekte. Pudra şekeri de bu konuda biraz daha yavan kaldığından en ideali yine toz şekeri blendardan geçirmek olacaktır. Bu şekilde kurabiye yapmayı bir deneyin! Bizce müthiş lezzetli olacaktır.
  4. Kabartma tozu yerine karbonat kullanın. Özellikle bu konuda büyüklerimizin kurabiyelerini örnek almak gerekmektedir. Keza onlar un yerine nişasta, kabartma tozu yerine ise karbonat kullanır. Aradaki fark ne diye sorarsanız, karbonat kurabiyenin yumuşacık olmasını, nişasta ise ağızda dağılan kurabiyeler elde etmenizi sağlıyor. Deneyerek kendiniz de keşfedebilirsiniz.
  5. Yapılışına bilhassa dikkat etmeniz gerekmektedir. Kurabiyelerin görüntüsünün çok dağınık olmasının bir diğer nedeni malzemelerin yapılış şeklinde biraz hızlı davranmak diyebiliriz. Malzemeler tam karışmadan şekil vermek, uzun süre çırpmak ya da çabucak çırpıp bırakmak açıkçası kurabiye hamurunun olması gerektiği şekil almamasına, kurabiyenin çabuk kırılmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden mümkün olduğunca yapılışında dikkatli davranmak gerekmektedir.

Kurabiye Nasıl Saklanmalıdır?

Kurabiye saklarken her zaman açıkta kalması engellenmesi gerekmektedir. Kurabiye dayanıklı bir gıdadır fakat hava ile uzun süre temas etmesi durumunda çabucak bayatlayabilir. Bu yüzden cam bir kavanoz kullanarak saklayabilir ya da pastanelerde gördüğümüz gibi geniş kapaklı bir saklama kabında saklayarak da hava almasını engelleyebilir, tazeliğini uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Kurabiyelerinizi saklarken de sakladığınız alanın rutubetli ve nemli olmamasına da ayrıca dikkat etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ