Ahşap Kapı Nasıl Temizlenir?

Ahşap Kapı Nasıl Temizlenir?

Ahşap, hoş ve şık görüntüsünden dolayı evlerde birçok bölümde farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Ahşap zemin, ahşap kapılar, ahşap mobilya bunlardan sadece birkaçıdır. Ahşap hoş görüntüsünün yanı sıra çok kolay kirlenmesi ve lekeyi kolaylıkla göstermesinden dolayı dezavantajı olan bir üründür. Özellikle sürekli dokunulan açılıp kapatılan ahşap kapılar kolayca kirlenir.

Ahşap kapıların temizlenmesindeki en önemli husus ahşap üzerinde leke var ise onun çıkarılması ardından ahşabın parlatılmasıdır. Bu iki aşamadan bir tanesi olmaz ise ahşap temizliği tam anlamıyla gerçekleşemez. İşte ahşap kapı temizlemenin püf noktaları;

Sık Sık Ahşap Kapıları Silin

Ahşap kapıların kolay bir şekilde temizlenebilmesi için en önemli unsur sık sık temizliğinin yapılmasıdır. Aksi halde lekeler kalıcı bir hal alır ve çıkarılması çok daha zor olur.

Ahşap kapıları sık sık silmeniz aynı zamanda tozlardan kaynaklı ahşabın mat görünmesinin de önüne geçmiş olur.

1-)Arap Sabunu Kullanın

Arap sabunu ahşap yüzeylerde oluşan lekelerin giderilmesi için en sık kullanılan kimyasaldır. Bu kimyasal ahşap yüzeye zarar vermez, aynı zamanda ahşabın parlamasını sağlar.
Bir miktar arap sabununu ılık su içerisine dökünüz ve burada ıslattığınız bez ile ahşap kapılarınızı siliniz.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, antiseptik ve dezenfektan özelliğinden dolayı ev işlerinde ev hanımları tarafından sıkça kullanılan vazgeçilmez bir üründür. Burada yapmanız gereken bir kova su içerisine yarım su bardağı sirkeyi dökünüz ve bu su ile ahşap kapıyı güzelce siliniz. Bu işlem sonrasında kapınızın ne kadar çok parladığını gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

NOT: Ahşap kapılar başta olmak üzere ahşap yüzeylerde yapılan temizliklerin ardından kuru bir bez ile ahşabı tamamen kurulamak büyük önem taşımaktadır. Aksi halde ahşap zamanla matlaşır ve hoş görüntüsünü kaybeder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ