Aseton Lekesi Nasıl Çıkar?

Aseton Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje daha çok genç kızların tercih ettiği bir ürün gibi gözükse de tüm kadınlar için oldukça önemli bir üründür. Her gün kıyafetlerinin rengine göre o günkü ruh hallerine göre ojelerinin renklerini değiştirmek isteyen kadınlar için de bu noktada asetonda vazgeçilmez bir ürün olarak hayatlarında yer almaktadır.

Bu kadar sık kullanılmasına rağmen bazı kazalar sonucunda asetonlar istenmeyen lekeler bırakabilir. Bu lekeler de ilk etapta hanımların gözlerini korkutsa da birkaç yöntem ile birlikte bu lekelerden kurtulmak mümkündür.

1-)Oje Çıkarıcı, Pamuk ve Kağıt Havlu ile

Aseton lekesi için oje çıkarıcı kullanmak kulağa garip gelse de bilimsel çalışmalar doğrultusunda bir lekeyi çıkarmak için aynı çözeltinin kullanılabileceği ve bunun en iyi yöntem olduğu bilinmektedir. Bu neden ile oje çıkarıcı kullanmak oldukça etkili bir yöntemdir.

Öncelikle aseton lekesi lekesi olan kısmın altına kağıt havlu koyma şansınız var ise lekenin arka yüzeylere geçmemesi adına öncelikle lekenin altına bir parça kağıt havlu koyun. Ardından bir pamuğa ya da desensiz beyaz ve temiz bir beze bir miktar oje çıkarıcı dökün.

Asetonlu ya da asetonsuz oje çıkarıcı kullanmanız ciddi farklara neden olmaz. Ancak asetonlu oje çıkarıcılar daha etkili sonuçlar almanızı sağlar. Oje çıkarıcı döktüğünüz bez veya pamuk yardımı ile aseton lekesi olan bölgeyi fazla bastırmadan yavaş ve dairesel hareketler ile silin.

Eğer kağıt havlu kullandıysanız lekenin arka yüzeylere geçmemesi için belli aralıklarla kağıt havluyu değiştirin. Bu şekilde leke geçene kadar birkaç kez bu işlemi tekrarlamanız gerekebilir. Yıkanabilir bir parça üzerine bu işlemi uyguladıysanız son olarak bu parçayı talimatlarına uygun şekilde yıkarak açık havada kurutun.

2-)Kolonya ve Çakmak ile

Kolonya ve çakma ikilisi de her ne kadar kulağa garip gelse de oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulayabilmek için uygulama yapılacak yüzeyin yanıcı bir yüzey olmaması gerekir. Bu şartı sağlıyor ise yapılması gereken işlem çok basittir. Öncelikle leke olan kısma tüm leke yüzeyini kaplayacak kadar kolonya dökülür. Hemen ardından kolonyanın kurumasına izin vermeden çakmak yakılır ve kolonya dökülen bölgenin üzerine tutulur. Bu noktada kolonyanın lekeli bölgeni dışına taşmamasına özen göstermek gerekir. Aksi taktirde ateş başka yerlere de dağılır ve yangın çıkma ihtimalini doğurabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ