Aşırı Sirkeli Turşuyu Nasıl Kurtarabilirim?

Aşırı Sirkeli Turşuyu Nasıl Kurtarabilirim?

Aşırı sirkeli turşuyu önerebileceğimiz iki yöntemle olması gereken lezzete dönüştürebilirsiniz. Fakat her zaman için limon ya da sirke oranınızı dikkatli bir şekilde ayarlamanız gerektiğini unutmamalısınız. Aksi halde turşunuz oldukça ekşi olacaktır.

Aşırı Sirkeli Turşuyu Nasıl Kurtarabilirim?

Turşu damak tadınıza bağlı olarak iki şekilde kurulur. Ya limon kullanılarak ya da sirke. Fakat bu iki malzemede de miktarını aştığınız zaman turşunuzun ekşi olmasına sebep olmaktadır. Bu ekşilik ise pratik bir şekilde iki yöntemle düzeltilebilir.

1-)Su Ekleyerek Turşunun Ekşiliğini Azaltma

Bu yöntemde ilk yapmanız gereken turşu suyunun yarısını dökerek, kalan yarısına ise yeniden tuz katarak su koymalısınız. Bu şekilde turşunun bulunduğu kabı iyice çalkaladığınızda ise turşudaki ekşilik azalmış ve olması gereken tada dönüşmüş olacaktır.

2-)Tekrar Turşu Kurarak Azaltabilirsiniz

Bu yöntem ilk etapta kafa karıştırıcı gelebilir fakat uygulayabileceğiniz alternatif yöntemlerden birisidir. Burada ise öncelikle turşunuzun hepsini ayrı bir kap içerisine almanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise sadece su kalmış olan kap içerisine hangi sebzenin turşusunu kurmak istiyorsanız, alt kısma bu sebzeleri koymalısınız. İşlem bittikten sonra turşuları tekrar kabın içerisine yerleştirerek bir süre böyle bekletebilirsiniz. Bu şekilde yeni koymuş olduğunuz sebzeler turşu suyunu emeceğinden, ekşilik de dengelenmiş olacaktır.

Aşırı Tuzlu Turşu Nasıl Düzeltilir?

Turşu yapılırken kullanılan malzemelerinin iyi ayarlanması gerekmektedir. İlk kez turşu yapacaksanız mümkün olduğunca tarife uygun bir şekilde adımları uygulamanız turşunuzun tuzlu ya da aşırı ekşi olmasını önleyecektir. Turşunuz aşırı tuzlu olduğunda yapmanız gerekenlerden kısaca bahsetmemiz gerekirse;

1-)Turşunuzun İçine Lahana Doğrayın

Lahana, tuz miktarını dengeleyebilecek bir sebzedir. Bu yüzden turşunuzun içine rahatlıkla doğrayabilirsiniz. Burada lahanaları doğrarken küçük parçalar halinde değil, daha orta büyüklükte olacak şekilde doğramaya özen göstermelisiniz. Doğramış olduğunuz lahanaları turşunun içine katarak tuz oranının dengelenmesini sağlayabilirsiniz.

Lahanaları sadece yüzeyde değil, turşuların aralarına ve aşağılara da itmeniz gerekmektedir. Bunun için bir şiş ya da çubuk kullanabilirsiniz.

2-)Turşunuzun İçine Havuç Doğrayabilirsiniz

Yine yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi turşunuzun içine havuç da doğrayabilirsiniz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken şey ise havuçlarınızı küçük parçalar haline getirmemektedir. Julien doğrama tekniğini kullanarak havuçlarınızı doğrayabilir ve turşunun içine doğru yerleştirebilirsiniz. Böylece havuçlar da tuzu emerek, tuz oranının dengelenmesini sağlayacaktır.

Turşu Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Turşu çok sevilerek tüketilen bir gıdadır. Fakat aşırı tüketmenin de vücuda olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu yüzden her zaman için bilinçli bir şekilde hareket etmek gerekmektedir.
Olumsuz etkiler kişiden kişiye göre değişkenlik gösterse de, aşırı tuzlu olmasından dolayı kolesterol hastalarının bilhassa dikkat etmesi gerekmektedir. Yine turşu vücuttaki su oranını da düşürdüğü için turşudan sonra bol miktarda su içilmesi gerekmektedir.

Çok sık turşu yemek ya da aşırı miktarda tüketmek hipertansiyona, kalp hastalıklarına sebep olabilmektedir. Bu yüzden belirlediğiniz oranlarda ve çok sık olmayacak şekilde tüketilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ