Arabadan Yumurta Lekesi Nasıl Çıkar?

Arabadan Yumurta Lekesi Nasıl Çıkar?

Arabadan yumurta lekesi çıkarmak oldukça güç bir işlemdir. Burada her zaman olduğu gibi çabuk fark edip, erken müdahale ile lekelenme ve iz kalma durumunun önüne geçebilirsiniz fakat kuruduktan sonra fark edilmiş ise biraz uğraş gerekmektedir.

Arabadan Yumurta Lekesi Nasıl Çıkar?

Nefret, kıskançlık ya da eğlence amacıyla özellikle büyük şehirlerde birçok araç bu şekilde bir durum ile karşı karşıya kalabiliyor. Eğer aracınızı garaja değil de yol kenarına, evinizin önüne park ediyorsanız şu ana kadar karşılaşmadıysanız bile bir gün illaki karşılaşabileceğiniz bir durumdur. Ya aracınız canı sıkılan biri tarafından çizilmiş ya da eğlenmek amacıyla birileri aracınızı yumurtalamıştır. Böyle bir durumda her zaman aynı anda fark edebilmek oldukça güçtür. Özellikle geceleri yapılan bir eylem olduğu için araç sahipleri genelde aracının çizildiğini ya da yumurtaya bulandığını sabah görebilmektedir. Böyle bir durumda ne yapılması gerektiği çoğu zaman kafa karıştırıcı olsa da, ilk yapılan şey direkt olarak oto yıkamaya gitmektedir.

  • Bu tür durumlar için oto yıkama oldukça ideal bir çözümdür. Fakat aynı şekilde kendiniz de bu yumurta lekesini temizleyebilirsiniz. Sadece biraz vakit harcamanız gerekmektedir. Öncelikle, yumurta beklemeyle birlikte katılaşan ve yapışan bir gıdadır. Bu yüzden ıslak bez kullanarak temizlemeniz oldukça zor olacaktır. Bunu denemeden, su kaynatarak, kaynatmış olduğunuz suyu yumurtanın bulaştığı yerlere dökün ve iyice nüfuz etmesini bekleyin. Daha sonrasında ise cif ya da sirke kullanarak lekeyi silin.
  • Büyük oranda lekenin çıktığını göreceksiniz. Sirke bu konuda oldukça doğal ve kesinlikle aracınızın boyasına zarar vermeyecek bir uygulamadır. Eğer doğal yöntemler ile yumurta lekesini temizlemeyi düşünüyorsanız, bir diğer yöntem ise karbonattır. Karbonat ile suyu karıştırarak ve bu karışımdan elde ettiğiniz macunu lekeli olan bölgelere uygulayarak da yine yumurta lekesini temizleyebilirsiniz.

Arabanızı Nasıl Koruyabilirsiniz?

  • Aracınızı park ettiğiniz yere dikkat etmelisiniz. Eğer kapalı bir garajınız yoksa ve sürekli yol kenarına park etmek zorunda kalıyorsanız arabanızı bıraktığınız yer oldukça önemlidir. Tehlikeli bir muhitte olmanız bile aracınızın zarar görmesine kaçınılmaz bir sebeptir. Bunun dışında siyasi ya da şahsi olaylarda aracınızın kolay ulaşılabilir olmasından dolayı bu şekilde bir park etme sonucunda kolaylıkla zarar görebilecektir.
  • Aracınızı açık bir otopark ya da evinizin önünde bırakıyorsanız, üzerine araç kılıfı dediğimiz tekerleklerinden tutturulan koruyucu örtüler ile kapatabilirsiniz. Böylelikle herhangi bir şekilde dışarıdan zarar görmesini engellemiş, herhangi bir şekilde darbe alma sonucunda ise görebileceği zararı en az seviyeye indirmiş olacaksınız.
  • Aracınızı koruyabilmek için uygulayabileceğiniz en iyi yöntem ya otopark ya da garajdır. Dışarıdan gelebilecek tehlikeler düşünüldüğünde böyle bir şekilde aracınızı park etmek hem sizin aklınızın araçta kalmasını, hem de aracınızın başkaları tarafından kolay bir şekilde ulaşılabilir olmasını engelleyecektir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ