Patates Kızartmanın Yanına Hangi Yemek Gider?

Patates Kızartmanın Yanına Hangi Yemek Gider?

Patates kızartması hem büyükler hem de küçükler için vazgeçilmez yemeklerden biridir ki yanına da fastfood olarak istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Biz sizin için belli başlı yemeklerden örnek verdik! Şimdiden afiyet olsun. 😊

Patates Kızartmasının Yanına Hangi Yemek Gider?

Patates kızartması biraz öncede bahsettiğimiz gibi çok sevilen bir yemek. Ee zaten patates hemen hemen her gıdayla uyumlu olduğu için kızartmasının yanına da yapabileceğiniz bir sürü alternatifiniz var. Biz aklımıza ilk gelenleri sizin için sıraladık.

1-)Piyaz

Direkt olarak patates kızartması ile birlikte doyurucu bir öğün geçirmek istiyorsanız size önerebileceğimiz yemeklerden biri kesinlikle piyaz! Piyaz daha çok salata olarak tüketilse de yanına yapabileceğiniz ek bir yemek ile hafif ama doyurucu bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır.

2-)Makarna

Biz ikinci seçenek olarak makarna yazmış olsak da, patates kızartması denince hiç kuşkusuz akla ilk gelen yemek makarna olacaktır. Özellikle yemek yedirmede zorlandığınız bir çocuğunuz varsa patates kızartması ve makarnaya hayır diyemeyeceğini düşünüyoruz. 😊

3-)Et yemekleri

Köfte, sote gibi et yemekleri de yine patates kızartmasının yanına yakıştırdığımız bir diğer gıdalardan. Yanına bir de pilav yaptınız mı, oh! 😊

Patates Kızartması Yaparken Dikkat!

  • Patates kızartmasını her ne kadar kolay hazırlanabilir görsek de, yaparken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bunlardan biri de patates seçimi. Patatesler reyonlarda genellikle kızartmalık ve yemeklik olarak ayrılmaktadır. Bilindiği üzere yemeklik olarak kullanılan patatesler kızartıldığında bize o istediğimiz lezzeti tam olarak veremeyebiliyor. O yüzden karşınızda belirttiğimiz gibi bir ayrım söz konusu ise, kesinlikle tercihinizi kızartmalık patatesten kullanmanızı isteriz.
  • Patates kızartmasında dikkat edilecek bir diğer nokta ise kullanılan yağdır. Tereyağı sağlıklı bir yağ olarak hayatımızda olsa da, kızartma söz konusu olduğunda kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir yağ türüdür. Tereyağı yanabilen bir yağdır ve yandığında içindeki bütün besin değerleri öleceğinden herhangi bir anlamı kalmaz ve tam tersine sağlık için tehlikeli olabilmektedir. Ayrıca patates kızartmasında kullanımı lezzet olarak da yanlış bir seçim olacaktır. Zeytinyağı da yine patates kızartmasının tadına direkt etki edebileceğinden kullanımı doğru olmayacaktır. Yani siz mümkün olduğunca kızartmalarınızda ay çiçek yağı kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız yağı doğru bir şekilde muhafaza ettiğiniz sürece ikinci bir kez yine kızartma yağı olarak kullanabilirsiniz fakat tekrar tekrar kullanmaktan kaçınmanız önemli. Yanmış yağlar yukarıda da söylediğimiz gibi sağlığı tehlikeye atabiliyor.

Dünden Kalmış Patates Kızartmasını Nasıl Değerlendirebilirim?

Çoğu ev hanımı artan yemeklerin değerlendirilmesi konusunda oldukça ustadır! Biz bu yazımızda onları teğet geçiyoruz çünkü biliyoruz ki bu konuda ellerine su dökemeyiz! 😊 Artmış yemekleri sürekli atmak istemeyen kişiler için ise patates kızartması ile ilgili yardımcı olmaya geldik. Evet, kalan patates kızartmalarınızı farklı bir şekilde tekrar tüketebilirsiniz. Hemen anlatıyoruz!

1-)Patatesli Yumurta

Dünden kalan patates kızartmalarınızı ertesi gün üzerine yumurta kırarak tekrar tüketebilirsiniz! Tek yapmanız gereken patatesleri daha küçük parçalara ayırmalısınız. Zaten önceden kızartmış oldukları için tavaya atıp ısıtıp, üzerine yumurta kırabilirsiniz hemen.

2-)Yoğurtlu Patates

Yoğurtla patates aslında çok bilen olmasa da oldukça uyumlu iki gıdadır. Özellikle haşlanmış patates ile yoğurdun tüketilmesi hem alkol sonrası mide bulantılarına iyi gelmesinden hem de ara öğün doğal atıştırma olarak sıklıkla tercih ediliyor. Patates kızartmasıyla da yine yoğurdu rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Patatesleri ister kesebilir isterseniz olduğu gibi üzerine yoğurdu dökerek öylece tüketebilirsiniz. Aynı zamanda yine isteğe göre soğumuş olan patates ısıtılabilir ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak da tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ