Arabadan Zift Lekesi Nasıl Çıkar?

Arabadan Zift Lekesi Nasıl Çıkar?

Yeni dökülen asfalt üzerinden geçen arabalarda sıkça zift lekesi oluşmaktadır. Aynı zamanda yaz aylarının gelmesi ile asfalt sıcaklığın etkisiyle erimektedir ve eriyen zift arabanın tekerlerine oradan da arabanın çeşitli yerlerine bulaşmaktadır.

Arabaya bulaşan zift lekesinin çıkarılması çok zor gibi dursa da sanılanın aksine arabadan zift lekesi çıkarılması çok kolaydır. Peki arabadan zift lekesi nasıl çıkar ? Farklı yöntemler ile arabadan zift lekesi çıkarılması

1-) Gaz yağı ile zift lekesini çıkarın

Gaz yağı ile arabanın silinmesi zift lekesinin kolayca çıkmasını sağlamaktadır. Ancak gaz yağının çok yanıcı bir madde olması tehlike arz etmektedir. Bu sebeple gaz yağı ile zift lekesi çıkarıldıktan sonra kişinin arabasını bol su ile silmesi ya da yıkaması güvenlik açısından çok gereklidir.

2-)Mazot ile zift lekesini çıkarın

Kimyasal reaksiyonlardaki benzer benzeri çözer mantığı burada da işe yaramaktadır. Arabada oluşan zift lekelerinin çıkarılması için mazot kullanılabilir. Mazotu bir beze dökerek zift lekelerinin olduğu yerleri silebilirsiniz.

Bu işlemi yaparken bez ile çok yumuşak davranmanız gerekmektedir. Aksi taktirde arabanın boyasına zarar verebilirsiniz. Mazot ile zift lekelerini çıkardıktan sonra kalan mazot kalıntılarını temizlemek için arabanızı yıkamanız tavsiye edilmektedir.

3-)Margarin ile zift lekesini çıkarın

Margarin ile arabada oluşan zift lekelerini çıkarmak çok bilinmeyen bir yöntem olmasına rağmen çok etkili bir yoldur. Margarin ile arabanın zift lekesi olan kısmı silebilirsiniz. Margarin yağ ve zift yağ bazlı olduğu için kolaylıkla ziftin çıktığını göreceksiniz.

Bu işlem fazla yağlı bir yöntem olduğu için bu işlem sonrasında arabanızı güzel bir şekilde yıkamanız gerekmektedir.

NOT: Arabanızdaki zift lekelerini çıkarmak için tel ve benzeri sert cisimleri kullanmayınız. Tel arabanın boyasına zarar verir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ