Eski Sevgilisini Unutamayan Kıza Nasıl Davranmalı?

Eski Sevgilisini Unutamayan Kıza Nasıl Davranmalı?

Bir kadın eski sevgilisini unutamamışsa erkeklerde olduğu gibi dışarıya dönük değil daha içe kapanıktır. Bilhassa kadınlarda uzun süreli bir ilişki bittikten sonrasında, öncelikle sosyal medyadan da çok fazla ulaşmaya çalışan olduğu için, bu süreçte oldukça hassas olmak gerekiyor.

Eski Sevgilisini Unutamayan Kıza Nasıl Davranmalı?

Kadınlara karşı her zaman kibar, anlayışlı ve arkadaş gibi davranmak güven kazanmak açısından önemlidir. Çünkü kadın yapısı gereği çok fazla detaycı ve hassas olduğu için, bilhassa uzun ilişkilerde de çoğunlukla yorgun olarak çıkar. Bu yüzden onlara davranış şekliniz tartışmalı, kıskanç değil daha olumlu ve yapıcı olmalıdır. Böylece her zaman ilk aklına gelen isim olursunuz.

Kadınlar düşünüldüğü gibi karmaşık yapıda yaratıklar değillerdir. Yukarıda da söylediğimiz gibi erkeklere nazaran biraz daha detaycı ve hassastırlar. Bazı durumlarda kadınları kendi hallerine bırakmak sağlıklı olacaktır ve aynı zamanda bir elinizin onların üstünde olduğunu bilmeleri güvende hissedecektir. Bu demek değil ki, sosyal medyada yaptığı paylaşımlara, arkadaşlarına karışın ya da kıskanın. Tam tersine ilişkinin başında biraz daha ağır almak, karşınızdaki kadını anlamaya çalışmak ve bunu ona hissettirmek önemli bir adımdır. Bu tarz durumlarda, yani eski sevgilinin unutulmaması durumları aslında kişinin eski sevgilisini hala çok sevdiği için unutamadığı anlamına gelmiyor. Yaşanan güzel anlar, alışkanlık gibi etkenler de sanki bir daha asla öyle olmayacağını hissettirdiği için kişi de hatırlamayı tercih ediyor. Bu yüzden karşınızdaki kadın ile açıkça konuşabilir ve daha önce böyle bir durumda kaldığınızı ya da bu durumlara bakış açınızı onunla paylaşabilirsiniz.

Bir kadının ilgisini çekmek için yapabileceğiniz bir diğer şey ise ani ama günlük seyahatlerdir. Yeni yerler keşfetmek de ilişkinin daha güven verici olmasına yardımcı olacaktır.

Eski Sevgiliyi Unutturmak İçin Ne Yapılabilir?

  • Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi, eski sevgililerin unutulamamasının en büyük nedeni, yaşanan anlardır. Uzun süreli ilişkilerde iyi veya kötü çok fazla paylaşım yapıldığı için, aslında kişiyi sevdiğinden değil de ona karşı duyulan alışkanlık hissinden unutulmaması tercih ediliyor.
  • Her seferinde yeni bir ilişkiye başlamak insanın hem duygularını hem de yaşamını yoruyor. Sürekli olarak tanış, beğen, bir şeyler paylaş, sevgili ol, ayrıl döngüsü çoğu insanın ilişkiye başlamamasına ve eskiden yaşadığı o güzel anlar ile vakit geçirmesine neden oluyor. Halbuki ilişkiler doğru bir şekilde konuşarak ve anlaşarak bittikten sonra, arkadaş olarak devam edilmesi aslında tüm bu unutamama sorununun da önüne geçiyor. Bu yüzden ilişkinize karşı her zaman arkadaşça, güven vererek ve sağlam adımlarla başlamanız aslında ayrılık sürecinin yaşanmasını engellediği gibi, bu sürecin yaşanması durumunda her iki tarafında yeni hayatına daha çabuk adapte olmasını sağlıyor.
  • Eğer unutulmamasının altında büyük bir sevgi varsa, yani kişi ayrıldığı sevgilisini hala çok seviyor ve ondan başka biriyle olmak istemiyorsa, bu durumda yapacağınız her şey koca bir çaba olarak kalacaktır. Aynı şekilde böyle biriyle olmak isteyip istemediğinizi de kendinize sormanız gerekiyor. Eğer siz de o kişiye karşı büyük bir ilgi duyuyorsanız o zaman da çok üzerine gitmeden, seyrek zamanlarda onunla iletişime geçmeye çalışın. Özel zamanlar paylaşmaya gayret edin. Hatta kafasını kurcalayın. Yani ilk başta o ilginizi hissetsin ama sonra tamamen arkadaşça yaklaşın. Ona hissettirdiğiniz her duygu kafasının karışmasını ve size yönelmesini sağlayacaktır… Ama lütfen bunları yaparken çevrenizde başka kadın yokmuş gibi davranmaktan kaçının. Çünkü kadınlar yapaylığı kısa süre içinde hisseder. 🙂
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ