Balık Kokusu Elden Nasıl Çıkar?

Balık Kokusu Elden Nasıl Çıkar?

Balık çok lezzetli olmasına rağmen gerek pişirirken gerek temizlerken gerekte yerken kokuya sebebiyet verir. Özellikle balığı elle yemeyi sevenler sonrasında en çok ellerinde kalan balık kokusundan şikayet ederler. Ancak bu kokuyu evde basit yöntemlerle geçirmek mümkündür. Doğal asit içeren limon bunun için uygulanabilecek yöntemlerin başında geliyor. Bunun dışında limon kolonyası, çay, kahve telvesi, sirke, karbonat, dezenfektan, diş macunu, koku giderici sabun da kullanılır.

1-)Limon

Özellikle balığı limonlu yemeyi sevenler için çok uygun bir çözüm. Balığı yedikten sonra ya da ayıkladıktan sonra yani balıkla işiniz bittikten sonra elinize bir miktar limon sıkın ve 2-3 dakika ellerinizi ovalayın. Aynı şekilde direkt limon dilimi ile de ellerinizi ovalayabilirsiniz. Ardından sabunla ellerinizi yıkadığınız zaman balık kokusu geçecektir.

2-)Limon Kolonyası

Balık yedikten sonra ellerinizi yıkayın. Ardından ellerinize bir miktar limon kolonyası dökün. Doğal asit içerdiği için limon kolonyası olması önemli. Ellerini limon kolonyası ile iyice ovalayın ve güzelce tekrar yıkayın.

3-)Çay

Çay da balık kokusunu gidermek için kullanılan malzemelerden biridir. Kendinizi yakmayacağınız sıcaklıkta bir çay ile elleriniz ovalamak balık kokusunu giderecektir. Sıcak çay posası da etkilidir. Elleriniz ovalayın ve sabun ile yıkayın.

4-)Kahve Telvesi

Balığınızı yedikten sonra üzerine içtiğiniz kahvenizin telvesi de sizi kokudan kurtaracak bir yardımcıdır. Kahve telvesini ellinize alın ve ellerinizi ovalamaya başlayın. Birkaç dakika boyunca ovaladıktan sonra ellerinizi sabunla yıkayın.

5-)Sirke

Birçok derdin dermanı sirke bu konuda da yardımcı oluyor. Yapısı gereği asitli olduğu için oldukça etkili yöntemlerden biridir sirke. Avucunuza bir miktar sirke dökün ve ellerinizi ovalayın. Ardından ellerinizi yıkayın.

6-)Karbonat

4 yemek kaşığı kadar karbonatı bir miktar ılık su ile birlikte bir kaba koyun. Bu suyun içinde ellerinizi birkaç dakika bekletin. Beklettikten sonra da ellerinizi sabunlayarak balık kokusundan kurtulabilirsiniz.

7-)Dezenfektan

Elinizi yeterli miktarda dezenfektan alın. Dezenfektan kuruyana kadar ellerini ovalayın. Eğer kuruduktan sonra koku geçmemiş ise bir miktar daha alın.

8-)Diş Macunu

Elinize yeterince sıktığınız diş macunu ile ellerinizi ovalamakta balık kokusu için ideal bir çözüm. Birkaç dakika ovaladıktan sonra ellerinizi yıkayın.

Marketlerde satılan koku giderici sabunlar da balık kokusunu gidermek için bir seçenek. Yukarıdaki yöntemler dışında sadece bu sabunları kullanabileceğiniz gibi bu yöntemleri uyguladıktan sonra da ellerinizi koku giderici sabunlar ile yıkayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ