Banyo Dolabı Nasıl Düzenlenir?

Banyo Dolabı Nasıl Düzenlenir?

Banyolar evler için oldukça önemli yerlerdir. Temizliğin simgesi olarak akıllarda yer eden banyolar genel olarak evlerin en küçük odalarıdır. Bu nedenle daha da küçük gözükmemesi için banyoların düzenli durması oldukça fazla etki etmektedir. Gerek havlular gerek şampuanlar banyoda kullanılan tüm eşyalar banyo dolaplarına koyular saklanır. Ancak banyoların küçük olmasının da bir neden olması ile birlikte banyo dolaplarının yerleştirilme biçimi eşyaların sığması konusunda oldukça önemlidir.

Banyo dolaplarını yerleştirirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu noktalara dikkat edilmesi durumunda banyoda önemli miktarlarda yer kazancı elde edilmiş olunur. Banyo ufak tefek eşyaların en çok kullanıldığı alandır. Bu nedenle dağınık bir banyoyu toplamak uzun sürebilir. Bu zaman kaybını önlemek için ise banyo dolapları ile ilgili birkaç düzenleme yapmak gerekebilir.

Banyo Dolapları Nasıl Düzenlenir?

1-)Tuvalet Kağıtları

Tuvalet kağıtları banyolarda en çok yer kaplayan eşyalar arasında ilk sırada gelmektedir. Her evde tuvalet kağıdını kaldırmak için yer bulmak zor olabilir. Bunun yanı sıra hacim olarak büyük olduğu için yer bulmak da sorun olabiliyor. Bu nedenle tuvalet kağıtlarını duvarlar için hazırlayacağınız 3 boyutlu dekoratiflerin üzerine asabilirsiniz. Bu Şekilde ciddi boyutlarda yer kazanmış olursunuz.

2-)Şampuanlar ve Kremler

Şampuanlar ve kremler ya da çeşitli banyo malzemeleri genellikle yedekli olarak alınan ürünlerdir. Bu nedenle kullanılanın yanı sıra saklanması gereken şişelerde evlerde mevcuttur. Bu gibi yedekli şişeler banyo dolaplarında rahatlıkla saklanabilir. Ancak belli noktalara dikkat etmek bu işlemin çok daha kolay ve verimli olmasını sağlar. Öncelikle yedek şişeleri ürünlerin özelliklerine göre kategorize etmek gerekir. Daha sonra da benzer ürünleri ambalaj boyutlarına dikkat ederek bir arada saklamak gerekir. Bu şekilde banyo dolaplarında ciddi oranlarda yer kazancı sağlanabilir.

3-)Pamuklar ve Küçük Eşyalar

Banyoların dağınık gözükmesinde ki en önemli etken pamuklar ve küçük eşyalardır. Küçük eşyalar olmalarından dolayı toplanması da zahmetli olan küçük eşyalar için çeşitli yöntemler uygulanabilir. Bununla birlikte aynı şekilde dağıldığı zaman toplanması kolay olmayan pamuklar için de çeşitli yöntemler uygulanabilir.

Bunun için banyo dolaplarının kapaklarının iç kısmına uygun büyüklüklerde kavanozlar asılarak küçük eşyaları ya da pamukları bu şekilde saklayabilirsiniz. Aynı şekilde banyo dolabında yer bulamıyorsanız duvara asacağınız dekoratif kutular da aynı işlevi üstlenecektir. Ayrıca banyoya farklı bir hava katarak bir hareketlenme sağlayacaktır.

4-)Mıknatıs Şerit

Banyo metal eşyaların sık kullanıldığı alanlardan biridir. Banyoda kullanılan metal eşyalar tel toka, cımbız gibi minik sayılabilecek eşyalar olduğu için banyo dolabının iç kapak kısmına mıknatıs şeridi yapıştırmak oldukça etkili olacaktır. Küçük ve metal eşyaları bu şeride tutturarak yer kazancı sağlamış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ