Balık Yedikten Sonra Çikolata Yenir mi?

Balık Yedikten Sonra Çikolata Yenir mi?

Balıktan sonra çikolata yenir. Balık tükettikten sonra ya da tüketmeden önce, balığın zehirlenmesinden korkulduğu için diğer tüketilecek gıdalara oldukça dikkat edilir fakat balık aslında çok sık zehirlenmeye sebep olan bir gıda değildir. Bunun ile ilgili detayları aşağıdaki yazımızdan okuyabilirsiniz.

Balık Yedikten Sonra Çikolata Yenir Mi?

Balık aslında içindeki besin değerleri düşünüldüğü zaman vücudumuza oldukça faydalı bir et türüdür. Hem vücudun gelişimi hem de beyin sağlığı için sık sık tüketilmesi önerilmektedir. Fakat bir diğer taraftan baktığımızda balık tehlikelidir de. Balığın tehlikeli olmasına neden olan durum ise aslında balığın bayat olmasıdır. Bayatlamaya başlamış balık mideyi kötü anlamda etkilediği için, üzerine tüketilen gıdalardan dolayıymış gibi gözükür her zaman ve bu yüzden de balık ile tüketilen her şeye bilhassa dikkat edilir.

Balıktan önce veya sonra yoğurt yemek, süt içmek, çikolata yemek, tatlı yemek gibi durumlarda eğer mideniz normalde hassas değilse veya balık taze ise herhangi bir problem söz konusu değildir. Fakat balığın taze olmaması, ya da midenizin hassas olması sonucunda mide bulantısı gibi durumlar da yaşamanız olağandır. Ama bu durumun genel sebebi söylediğimiz gibi, balığın taze olmamasından kaynaklandığı için halk arasında geçen bu tür doğruluğu teyit edilmemiş, kulaktan dolma bilgilere çok fazla inanmamanızı öneririz.

Balığın Taze Olduğunu Nasıl Anlarız?

Çok sık balık tüketenler, bir bakışta balığın taze olup olmadığını kolaylıkla anlayabilir. Fakat sık aralıklarla balık tüketmeyen kişilerde bu durum daha karmaşık olabilmektedir. Öncelikle belli başlı dikkat edilmesi gereken detaylar vardır, bunlara dikkat ettiğiniz takdirde aslında balıktan ya da zehirlenmekten korkmanıza da gerek kalmayacaktır. Peki ya nedir bu dikkat edilmesi gereken detaylar?

  • Balığı seçerken mümkün olduÄŸunca dokunmanızı öneririz. Özellikle balığın gözde kısmına parmağınızı çok ağırlık vermeden bastırarak çok kolay bir ÅŸekilde tazelik testi yapabilirsiniz. EÄŸer balık taze ise herhangi bir ÅŸekilde sizin verdiÄŸiniz ağırlıktan etkilenmeyecektir. EÄŸer bayatlamaya baÅŸladıysa da parmağınız ile baskı yaptığınız yerde ufak bir göçme meydana getirebilirsiniz.
  • Taze balıkların gözleri daha parlaktır sanki her an kıpırdayacak gibidir. Fakat bayat olan balıkların gözleri ise sönük ve grileÅŸmeye baÅŸlamıştır.
  • Taze balık kokmamaktadır desek sanırım daha doÄŸru olacak. Taze balığın o kadar hafif bir kokusu vardır ki, burnunuza iyice deÄŸdirmeden bu kokuyu almanız oldukça zordur. Fakat bayatlama baÅŸlamış ya da bayatlayan balıklar oldukça kötü bir kokuya sahiptir. Rahatsız edicidir. Böyle bir durum ile karşılaÅŸtığınızda balığı almamanızı ve satıcıya da bu durumu bildirmenizi öneririz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ