Barbunya Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Barbunya Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Fasulyenin varyetesi olan barbunya besin değerlerinin yüksek olması nedeni ile oldukça faydalı bir besindir. Faydalı olmasının yanı sıra oldukça lezzetli olan barbunya bahar aylarının sonlarında özellikle de mayıs ayında rahatlıkla temin edilebilir. Mevsiminde taze olarak elde edilen sebzeler dondurucuda doğru yöntemler uygulanarak saklandığında yıl boyunca taze olarak bu sebzeleri tüketmek mümkün olabiliyor.

Oldukça lezzetli olan barbunya da dondurucuda saklanma ihtiyacı duyulan besinler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Hasat mevsimi geçse dahi tüketilmek istenen besinler için oldukça ideal olan dondurucuda saklama yöntemi barbunya için de etkili bir yöntemdir. Barbunyayı dondurucuda saklamak için uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Dondurucuda Barbunya Saklama Yöntemleri

1-)Doğrudan Saklama Yöntemi

Barbunyaya hiçbir işlem uygulamadan doğrudan dondurucuya koyarak saklayabilirsiniz. Bu yöntem için barbunyaları yıkamadan kabuklarından ayırın. Tane tane olan barbunyaları porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin içinde bulunan havayı tamamen çıkardıktan sonra poşetlerin ağızlarını sıkıca bağlayarak dondurucuya yerleştirin. Poşetlerin havalarını çıkarmak için pipet kullanabilirsiniz.

2-)Yıkayarak Saklama Yöntemi

Yıkayarak saklama yöntemi barbunyalar için kullanılabilecek oldukça ideal bir yöntemdir. Doğrudan saklama yöntemine oranla yıkayarak saklama yöntemi yemek yaparken daha çok zaman kazandıran bir yöntemdir. Bu nedenle barbunyaları temin ettiğinizde zamanınız varsa bu yöntemi kullanarak barbunyaları dondurucuda saklamak daha iyi olacaktır.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle barbunyaları kabuklarından ayırarak tane görünümünü almalarını sağlayın. Ardından barbunyaları iyice yıkayarak temizleyin. Yıkama işleminin ardından bir süzgeç içine koyarak barbunyaların suyunun akmasını bekleyin. Suyu akan barbunyaları pamuklu bir bez ya da kağıt havlu yardımı ile iyice kurulayın.

Tamamen kurduğundan emin olduğunuz barbunyaları buzdolabı poşetlerine ya da saklama kaplarına porsiyonlar halinde yerleştirin. Kapların ya da poşetlerin içinde hava kalmadığından emin olduğunuzda dondurucuya yerleştirerek rahatlıkla saklayabilirsiniz.

3-)Domates ile Saklama Yöntemi

Barbunyaları dondurucuda saklamak için uygulanabilecek bir diğer yöntem de domates ile saklama yöntemidir. Diğer yöntemlere oranla domates ile saklama yöntemi yemek yapımında çok daha fazla zaman kazandırmaktadır. Bu nedenle dondurucuya kaldırmak için hazırlanan barbunyalar zaman sıkıntısı olmaması durumunda bu yöntem ile saklamak yoğun günlerde çok daha kurtarıcı olacaktır.

Domates ile saklama yöntemini uygulamak için öncelikle barbunyaları ayıklayıp iyice yıkayın. Yıkama işleminin ardından barbunyaları tencereye alarak istediğiniz kıvama gelene kadar haşlayın. Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra bol miktarda domatesi rendeleyerek tencereye koyun ve üzerine haşlamış olduğunuz barbunyaları da ekleyin ve az miktarda da su ilavesi yaparak barbunyaları pişirin.

Burada domates miktarı barbunya miktarına göre değişiklik gösterecektir. Ancak yemekler için kullandığınızdan daha fazla olmasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde pişirerek hazırlamış olduğunuz barbunyaların soğumasını bekleyerek porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin havasını aldıktan sonra sıkıca bağlayarak dondurucuya yerleştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ