Koltuk Temizlemenin Püf Noktaları

Koltuk Temizlemenin Püf Noktaları

Koltuk temizlemesi ev hanımlarının gözünü korkutan olaylardan bir tanesidir. Genellikle zaman zaman leke oluşan bölgeler temizlense de komple koltuk temizlenmesinden çoğu zaman kaçınılmaktadır.

Koltukların ilk alınmış gibi yeni durmasını sağlamak için düzenli aralıklar ile koltukları silmek gerekmektedir. Ancak bu silme işlemi esnasında uygulanan yöntemlerin koltuk dokumasına ve kumaşına zarar vermediğinden emin olunuz.

Koltuklarınızı temizlemek için uygulayabileceğiniz yöntemlerin püf noktaları aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden size pratik gelenini seçerek uygulayabilirsiniz.

1-)Çok Sabun Kullanmayın

Sabunlu su ile koltukları silmek çok bilinen ve çok sık kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Genel olarak koltuk üzerinde oluşan yağlı lekelerin ve kirlerin çıkarılmasında etkili bir yöntemdir. Bu yöntem çok sık kullanılmasına rağmen yapılan hata halen tam olarak bilinmemektedir.

Bu yöntem esnasında kullanılan sabunun miktarının ayarlanmaması koltuk kumaşında silme işleminden sonra sabun kalmasına ve sabundan kaynaklı döşeme kumaşının solgun gözükmesine sebep olabilmektedir.

Yapılan bir diğer yanlış ise sabunlu su ile silme işleminin ardından muhakkak duru su ile silme işlemi yapılmalıdır. Duru su ile silinmezse koltukta sabundan kaynaklı artıklar kalabilmektedir.

2-)Havalandırmayı Unutmayın

Koltukları silme işleminde en çok unutulan ya da yapılmayan işlemlerden bir tanesi de koltukların silindikten sonra havalandırma işleminin yapılmamasıdır.

Koltuklar silindikten sonra mutlaka kuru bir bez ile nemleri alınmalı, ardından havalandırılmalıdır. Havalanma işlemi gerçekleştirilmez ise silinen koltuklar nemli kalabilir, kurumamaya bağlı olarak ciddi boyutlarda koku yapabilir hatta küflenebilir.

3-)Ağartıcı Kullanmaktan Kaçının

Ağartıcı maddeler, güçlü leke çıkarıcı özelliklerinden dolayı çoğu zaman sık sık kullanılmaktadır. Ancak koltuk döşemelerini temizlerken ağartıcı madde kullanımından kaçınılmalıdır.

Ağartıcı maddeler koltuk döşemelerinin renginde solmaya sebep olabilir. Kumaşın dokusuna zarar vererek çok daha çabuk yıpranmasına yol açabilir. Bu durumu önlemek için ağartıcı kimyasal kullanmaktan kaçınınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ