Bayat Bisküvi Nasıl Değerlendirilir?

Bayat Bisküvi Nasıl Değerlendirilir?

Çayın yanında olmazsa olmazlardan biri olan, ismi anıldığında 7’den 77’ye herkesin yüzünde gülümsemeye sebep olabilen, küçükler için kocaman bir mutluluk büyükler içinse küçük keyifler anlamına gelir. Bisküvinin aynı zamanda birçok insan için nostaljik ve özel bir yeri vardır.

Bisküvi birçok zaman güzel sohbetlere eşlik ederken bir çok zamansa o güzel sohbetlerin hatırlanmasına da sebep olabilir. Deprem çantalarının çok revaçta olduğu zamanlarda bu çantaların içindeki en temel gıda bisküviydi. Bisküvi hayatımızda bu kadar büyük yer kaplarken tüketim miktarının oldukça fazla olması da işten değildir. Bu kadar çok tükettiğimiz bisküviyi, aynı zamanda hızlı bir şekilde bayatlayan bisküviyi, doğal olarak ihtiyacımızdan fazla alıyoruz ve çoğu zaman tamamını tüketemiyoruz ve bayatlamasına şahit oluyoruz.

Tüketemediğimiz bisküvilerinse israf olmasına göz yummak oldukça üzücü bir durum olabiliyor. Bayat bisküvileri değerlendirerek; bu israfın önüne geçip pratik ve yararlı çözümler üretmekse oldukça kolaydır.

1-)Küçük Parçalar Haline Getirerek Değerlendirmek

Bayat bisküviyi değerlendirirken küçük parçalar haline getirerek değerlendirmek uzun vadede oldukça rahatlatıcı ve verimli bir yöntemdir. İlk olarak bayatladığını fark ettiğiniz bisküvileri mutfak robotunda çekin.

Çektiğiniz bisküvilerinizi buzdolabı poşetlerinin veya vakumlu poşetlerin içine koyarak derin dondurucunuzun veya buzluğunuzun içine kaldırabilirsiniz. Kaldırdığınız bu çekilmiş bisküvilerinizi, ilerde yapacağınız bisküvili tatlılarda, tatlılarınızı servis ederken üzerine bu bisküvileri süslemek için serperek veya hazırladığınız kuruyemiş tabaklarının içine serperek ve daha bu gibi birçok şekillerde kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem zaman tasarrufu yapmış hem de bayatlamış bisküvinizi değerlendirmiş olursunuz.

2-)Fırınlayarak Değerlendirmek

Bayat bisküviyi değerlendirirken bayat bisküviyi fırınlamak oldukça pratik bir yöntemdir. İlk olarak bayatlayan bisküvilerinizi fırın tepsisine tek kat olacak şekilde yerleştirin. Bisküvi ile dolu fırın tepsinizi önceden ısıtmış olduğunuz fırınınızın içine yerleştirin. 5-10 dakika sonra bisküvilerinizi fırından çıkarttığınızda tıpkı yeni aldığınız tazeliğine kavuştuğunu gözlemleyeceksiniz. Fakat bisküvilerinizi bu işlemin ardından kısa sürede tüketmelisiniz çünkü tekrar bayat hallerine dönmeleri çok uzun sürmeyecektir.

3-)Süt ile Değerlendirmek

Bayat bisküviyi değerlendirirken sütten faydalanmanız çok lezzetli ve yapılması çok kolay bir yöntemdir. Bayat bisküvilerinizi bir kaseye veya kaba koyun. Ardından üzerine sıcak süt koyarak elde ettiğiniz sütlü bisküvinizi afiyetle yiyin. Bu yöntemle hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalık elde etmiş olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ