Saten Gecelik Nasıl Yıkanır?

Saten Gecelik Nasıl Yıkanır?

Kumaşlar tür aşısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle de kadınlar açısından kumaş türleri erkeklere göre daha önemlidir. Kullanılacağı yere göre farklı kumaş türlü seçilse de bazı kumaş kumaş türleri her ortam için uygun olabilir. Bu kumaş türlerinde ilk sıralarda yer alan kumaş ise saten kumaştır.

Saten kumaş abiye kıyafetlerden kostümlere, nevresim takımlarından geceliğe kadar oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Saten, kaygan bir his bırakan narin bir kumaş türüdür. Bu özelliği özellikle de saten geceliklerde çok daha iyi hissettirmesinden dolayı sıklıkla saten gecelik tercih edilmektedir.

Ancak saten gecelikler kumaş özelliğinden dolayı oldukça dikkatli yıkanmalıdır. Saten çok narin bir kumaş türü olduğu için uygun koşullarda yıkanmaması durumunda zarar görebilir. Bu nedenle saten kumaştan yapılmış olan gecelikleri yıkarken dikkatli olunmalıdır. Aynı zamanda da yıkama talimatlarını uygularken işlemlerin sırasına ve kullanılan malzemelere özen göstermek gerekir.

Saten Gecelik Nasıl Yıkanır?

1-)Elde Yıkama Yöntemi

Saten gecelikleri yıkama yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntem elde yıkama yöntemidir. Saten kumaşlar en narin kumaşlardan biri olduğu için saten gecelik yıkarken kullanılan deterjan oldukça önemlidir. Kumaşın türüne uygun bir deterjan seçilmemesi durumunda saten gecelik zarar görerek deforme olabilir. Bu nedenle ağartıcı içermeyen deterjanlar hatta mümkünse doğal sabunlar kullanılmalıdır.

Saten kumaşların hassas kumaşlar olmasından dolayı kullanılacak olan suyun sıcaklığı da oldukça önemlidir. Yüksek sıcaklıklarda su kullanılarak saten gecelik yıkamak geceliğin çekmesine ve kumaşta kaymaların, sarkmaların oluşmasına neden olabilir. Ağartıcı içermeyen bir deterjanı ya da doğal bir sabunu bir leğenin içine alın. Daha sonra üzerine ılık su dökerek suyun köpürmesini sağlayın. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz leğenin içerisine saten geceliğinizi koyun. Daha sonra hafif hareketlerle bastırarak ya da hafifçe çitileyerek saten geceliğinizi yıkayın. Daha sonra iyice durulayın ve sererek kurutun.

2-)Çamaşır Makinesinde Yıkama Yöntemi

Çamaşır makinesinde saten gecelik yıkama yöntemi oldukça pratik ve etkili bir yöntemdir. Ancak kumaşın türü açısından dikkat etmek gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle kullanılacak olan deterjanın türü önem kazanmaktadır. Hassas kumaşlar kimyasal içerikli deterjanlardan zarar görebilir. Bu nedenle olabildiğince doğal deterjanlar tercih edilmelidir. Bunlar ağartıcı içermeyen deterjanlar ya da sabun tozu olabilir.

Uygun deterjan seçiminden sonra yumuşatıcı konusunda dikkat edilmelidir. Bazı yumuşatıcılar kumaşa zarar verebilir. Bu nedenle hassas kumaşlar için uygun bir yumuşatıcı tercih edilmelidir. Bu noktalara dikkat ettikten sonra düşük sıcaklıkta ve düşük devirde sıktırarak yıkanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ