Beyaz Pantolondan Leke Nasıl Çıkar?

Beyaz Pantolondan Leke Nasıl Çıkar?

Dışarı çıkarken sıklıkla giydiğimiz pantolonlar; şıklık, rahatlık ve güzel bir görüntü oluşturmamız adına giyim tercihimizde önemli yer tutarlar. Pantolon tercihleri mevsimlere göre oldukça değişkenlik gösterir. Bahar ve yaz mevsimlerinde beyaz pantolonlar oldukça sık giyilmeye başlarlar. Özellikle şık ve temiz görünümleriyle beyaz pantolonlar oldukça tercih edilen pantolonlardır.

Beyaz pantolonlar şık ve güzel oldukları kadar kirlenmeye ve lekelenmeye de oldukça müsait pantolonlardır. Beyaz pantolonlardaki lekeleri çıkarmak zor gibi gözükse de bir miktar pudra, biraz amonyak ve yeterli miktarda sirke kullanıldığı zaman oldukça basit bir hale gelir.

1-)Pudra Yardımı

Beyaz pantolondan leke çıkarırken pudra kullanmak oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntem daha çok yağ gibi sıvıların bıraktığı lekeleri çıkarırken kullanışlıdır. İlk olarak lekenin üzerine bir çay bardağı pudra dökün. Daha sonra pudranın lekenin içindeki sıvıyı emmesi için 10 dakika kadar bekleyin. 10 dakika bekledikten sonra pudranın üzerine bir kumaş serin. Kumaşı serdikten sonra orta sıcaklıkta ütüleyin. Ütüleme işleminin ardından kuruyan pudrayı diş fırçası ile fırçalayın.

2-)Amonyak Yardımı

Beyaz pantolondan leke çıkarırken amonyaktan faydalanabilirsiniz. İlk olarak lekenin üzerindeki fazlalıkları, pantolona temas ettirmeden çıkarın. Daha sonra bir su bardağı suyu ve bir çay bardağı amonyağı bir kabın içinde karıştırın. Daha sonra oluşturduğunuz karışım ile temiz bir bezden yardım alarak lekelenen bölgeyi güzelce silin. Silme işlemini tamamladıktan sonra lekeli bölgenin üzerine bir kağıt koyun. Kağıdı koyduktan sonra orta sıcaklıkta ütüleyin. Ütüleme işleminin ardından beyaz pantolonunuzda lekenin kalmadığını göreceksiniz.

3-)Sirke ve Karbonat Yardımı

Beyaz pantolondan leke çıkarırken sirke kullanmak oldukça hijyenik ve pratik bir yöntemdir. İlk olarak bir çay bardağı sirkeyi bir kabın içine koyun, üzerine 1 litre su ekleyin ve karıştırın.

Oluşturduğunuz sirkeli su ile temiz bezden yardım alarak lekeyi güzelce ovuşturarak silin. Silme işlemini tamamladıktan sonra bir çay bardağı karbonat ile yarım litre suyu karıştırın. Elde ettiğiniz karbonatlı su ile temiz bir bezden veya fırçadan yardım alarak lekeyi güzelce silin. Silme işleminin ardından lekeyi bir de temiz ve nemli bir bez ile silin. Son olarak lekeyi güzelce kurutun. Kurutma işleminin ardından pantolonunuzda hiç bir iz kalmadığını göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ