Duvardaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvardaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvarda yağ lekesi oluşumu yağlı eller ile duvarlara dokunma sonucunda meydana gelebilir. Mutfak duvarlarında meydana gelen yağlanmanın en büyük sebebi ise yemek buharları ve sıçrayan yemek sularıdır. Duvarda oluşan yağ lekeleri akıllara hemen badanayı getirmemelidir. Peki duvardaki yağ lekesi nasıl çıkar? Uygulayacağınız birkaç püf nokta ile duvarlardaki yağ lekelerini hiç iz bırakmadan temizleyebilirsiniz.

1-) Bulaşık Deterjanı Kullanın

Bulaşık deterjanı yağ çıkarıcı özelliği bulunan bir kimyasal maddedir. Daha doğrusu sahip olduğu kimyasal yapıdan dolayı yağ moleküllerinin kendi içerisinde çözünmesini sağlayarak yüzeylerden ayrılmasını sağlar. Bu sebep ile bulaşık deterjanı dökülmüş bir su içerisinde ıslanmış pamuklu bez ile duvarın temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bulaşık deterjanı ile duvarı sildikten sonra muhakkak duru su ile de bir veya birkaç kez üzerinden geçiniz.

2-) Arap Sabunu Kullanın

Arap sabunu eskiden çok popüler olmasına rağmen son yıllarda popülerliğini yitirmiş bir kimyasal madde. Sabun olmasına rağmen sahip olduğu yarı akışkan haliyle kullanım açısından da avantajları bulunan bir madde.

Bulaşık deterjanının kullanıldığı tekniğin aynısı ile duvarları arap sabunu ile silmek mümkün. Arap sabunu yağ lekelerini çıkarmanın yanı sıra parlatıcı özelliğinden dolayı duvarların eskisinden daha parlak ve canlı durmasını da sağlamaktadır.

Arap sabununu aynı zamanda direkt olarak da yağlı bölgeye uygulayabilirsiniz. Arap sabununu bulaşık süngerinin yumuşak yüzeyine sürün ve yağlı duvarı bu bulaşık süngeriyle siliniz. Ardından duru su ile temizlemeyi unutmayınız.

3-) Yağ Çözücü Sprey Kullanın

Piyasada birçok yağ çözücü sprey bulunmaktadır. Bunlardan herhangi birini alarak duvarın yağlı bölgesine sıkabilir, bir miktar bekledikten sonra silebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken husus yağ çözücü spreyin duvarın renginde bir değişiklik yapıp yapmadığıdır. Bunun için öncelikle duvarın küçük bir kısmında denemek ve sonuçtan emin olduktan sonra uygulamayı yapmak mantıklı olandır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ