Bisiklet Pası Nasıl Temizlenir?

Bisiklet Pası Nasıl Temizlenir?

Bisikletler yeterince bakım yapılmadığında, uzun süre boyunca kullanılmadığında durdukları yerde paslanma gözlenebilir. Paslanma, hava ile metallerin etkileşime girmesi sonucu oluşur. Bu durumu önlemek imkansızdır. Ancak bazı yöntemler ile bu tepkime yavaşlatılabilir.

Bisikletin yağmur altında bırakılması, ıslatılması gibi durumlar bisikletin paslanmasını hızlandırır. Bu işlemi önlemek için ıslanan bisikletler mutlaka kurutulmalıdır.

Paslanan bisikletler kullanılmaz hale gelebilir. Bu durumun önüne geçilmesi için paslanan bisikletin temizlenmesi gerekmektedir. Paslanan bisikletin temizlenmesi için aşağıda çeşitli yöntemler anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden size pratik gelen bir tanesini kullanarak bisikletinizi temizleyebilirsiniz.

1-)Pas Sökücü Kimyasallar

Piyasada birçok farklı maddeye ait pas sökücü kimyasal maddeler satılmaktadır. Bu kimyasal maddelerden herhangi birini kullanarak bisiklette oluşan paslardan kurtulabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken pas sökücü kimyasalı bir beze dökün ve bu bez ile bisikletin paslanan kısımlarını güzelce siliniz. Bu işlemin ardından kurulamayı kesinlikle unutmayınız.

2-)Limon ve Karbonat

Limon ve karbonatı kullanarak pastan kurtulabilirsiniz. Buradaki maddeleri ayrı ayrı kullanabilirsiniz. Ancak birlikte kullanmanız daha etkili olabilir. Limonu ikiye bölünüz ve üzerine bolca karbonat dökünüz. Biraz bekleyin ve karbonatın kabarmasına izin verin. Bu işlemin ardından bisikletin paslanan kısımlarını bu limon ile güzelce ovun.

Bu işlemi bisiklette bulunan pas miktarı göz önüne alınarak birden fazla kez deneyebilirsiniz. Her denemenizde yeni bir limon kullanmanız yöntemin daha etkili olmasını sağlamaktadır.

3-)Deterjan Kullanın

Çamaşır yıkamak için kullanılan kimyasal deterjanların birçoğunun içerisinde bulunan kimyasallar pas lekelerini çıkarabilmektedir. Bisiklette oluşan pasları çıkarmak için de bu deterjanlardan yararlanabilirsiniz.

Bu deterjanlar içerisinde ıslattığınız pamuklu bezler ile bisikletinizin paslı kısımlarını silebilirsiniz.

NOT: Bisikletin paslı kısımlarını silmek pas oluşumunun tamamen yok olmasını sağlayamayabilir. Böyle durumlarda bisikletin paslı kısmının değiştirilmesi iyi bir alternatiftir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ