Buzdolabının Arkası Nasıl Temizlenir?

Buzdolabının Arkası Nasıl Temizlenir?

Sebzelerin taze kalması ve uzun süre bozulmadan saklanabilmesi için buzdolabı sıcaklığı ve havanın sirkülasyonunun doğru bir şekilde sağlanıyor olması çok önemli bir husustur. Hava sirkülasyonunun doğru bir şekilde sağlanması ve sıcaklığın doğru bir şekilde kontrol edilmesi için yapılacak en önemli şey buzdolabının rutin aralıklar ile doğru şekilde temizlenmesidir.

Buzdolabı temizliği denilince akıllara sadece buzdolabının iç kısmının temizlenmesi gelmemelidir. Buzdolabının dış kısmının da temizlenmesi gereklidir. Özellikle motor kısmının ve buzdolabının diğer önemli parçalarının yer aldığı kısım olan arka kısmın düzenli aralıklar ile temizlenmesi buzdolabının ömrünü uzatmaktadır.

Buzdolabının arka kısmının temizlenmesi için yapılacaklar adım adım aşağıda anlatılmaktadır. Sizde kontrollü ve güvenli bir şekilde buzdolabınıza herhangi bir zarar vermeden temizliği ayrıntılı bir şekilde yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz.

1-)Buzdolabını Fişten Çıkarın

Bu işlem esnasında en fazla dikkat edilmesi gereken adımlardan birisi buzdolabının elektrik ile olan temasının kesilmesidir. Aksi halde elektrik çarpmasına sebep olan durumlar ile karşılaşılabilir. Buzdolabının fişini çekip elektrik ile olan bağlantısını kestikten sonra temizleme işlemine devam ediniz.

2-)Elektrik Süpürgesi Kullanın

Elektrik süpürgesi buzdolabının arka kısmında sizin ulaşamayacağınız yerlere girmiş ve yerleşmiş olan tozların temizlenmesini kolaylıkla sağlayabilmektedir. Burada yapmanız gereken elektrik süpürgesinin ince başlığını takmak. Bu şekilde elektrik süpürgesi ile ayrıntılı bir şekilde temizlik yapabilirsiniz.

Elektrik süpürgesi ile temizlik yapmaya imkanı olmayan kişiler, var olan kaba kuru bez yardımı ile ya da toz almayı sağlayan aparatlar ile sağlayabilmektedir.

3-)Nemli Bez İle Silin

Bu aşama oluşan yağlı ve kalıcı tozları temizlemek için kullanılan bir adımdır. Bu sayede temizlik daha derinlemesine yapılmış olur. Burada temizlik esnasında leke çıkarıcı, yağ çözücü kimyasalları da kullanabilirsiniz.

Bu işlem esnasında buzdolabının elektrik ile teması olmadığından muhakkak emin olunuz. Elektrikle temas halinde kesinlikle ıslak bir bez ile buzdolabını silmeyiniz.

4-)Kurumasını Bekleyin

Son aşama ıslak bez ile buzdolabının arkasının temizlenmesinin ardından bekleme aşamasıdır. Bekleme buzdolabında oluşan ıslaklığın gitmesi ile doğru orantılıdır. Asla ıslak haldeyken buzdolabını elektrik ile temasa sokmayınız. Kuruma işleminin ardından buzdolabının fişini takabilirsiniz.

NOT: Buzdolabının özellikle arka kısmında oluşan kirlilikler düzenli olarak temizlenmelidir. Aksi takdirde buzdolabının sıcaklık değerlerinde oynamalar meydana gelir ve buzdolabının kullanım ömrü kısalır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ