Enginar Lekesi Nasıl Çıkar?

Enginar Lekesi Nasıl Çıkar?

Enginar ne kadar sağlıklı bir besin olsa da, pişirmeden önce ellerin lekelenme ihtimali her zaman insanların enginar pişirme işini askıya almasına neden olabiliyor. Yok yahu, almayın. Çözümümüz var!

Enginar Lekesi Nasıl Çıkar?

Enginar ile uğraşmadan evvel her zaman önceden önlem almak gerekiyor. Evet, elleri karartıyor doğru. Siz de bu kararma ile uğraşmak istemiyorsanız muhakkak eldiven kullanarak bu problemin yaşanmasını önleyebilirsiniz. Hatta en başından enginarı ayıklanmış olarak temin edebilirsiniz. Ha, diyorsanız ki elimin lezzeti enginara geçmeli, o zaman size hemen kararmaları nasıl çıkarabileceğinizi anlatmak istiyoruz.

Sadece enginar lekesini değil, genel olarak sebze ya da meyvelerden meydana gelen geçici kararmaları da geçirebileceğiniz bir çözümden bahsetmek istiyoruz; Limon kabuğu ve tuz. Limon kabuğuna bir miktar tuz dökerek ellerinizi ovalayarak elinizdeki kararmalardan kurtulabilirsiniz. Bunun dışında çiğ patates ile ellerinizi ovarak da bu kararmaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Enginar Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Enginarı seven çok fazla insan var ama sanıyoruz ki sevmeyen insanların sayısı daha fazla. Ama sağlığınızın için en azından mevsiminde birkaç tane tüketmeniz gerektiğini hatırlatmadan geçmeyelim. Çünkü enginar tam bir şifa deposudur. Gelelim faydalarına…

  • Enginar vitamin bakımından oldukça zengindir. Mevsiminde tüketilmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor ve bilhassa gribal hastalıklarda yatağa düşmenizi engelliyor.
  • Enginarın en bilinen özelliklerinden biri de karaciğerdeki etkisidir. Enginar tüketmek karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı oluyor ve bu süreci oldukça hızlandırıyor. Özellikle çok sık alkol tüketiyorsanız aynı zamanda çok sık enginar tüketmenizi öneriyoruz.
  • Enginar yüksek kolesterol hastaları için de tüketilmesi gereken bir sebzedir. Keza kolesterol seviyenin daha normal olmasına yardımcı olur.
  • Yine damar sağlığı için oldukça faydalı bir sebze olduğunu söyleyebiliriz enginarın. Özellikle damarlarda meydana gelen kireçlenme ve tıkanma gibi sağlık problemlerinin önüne geçmektedir.
  • Enginar doğal bir antibiyotiktir ve ateş düşürücüdür. Sık sık soğuk algınlığı ya da gribal hastalıklar geçiriyorsanız kesinlikle vücudu enginarsız bırakmamanız gerekiyor!
  • Enginarın iyi geldiği hastalıklardan biri de bağırsaklar ile ilgilidir. İshal, kabız, enfeksiyon gibi durumlarda da yine enginar tüketmenizi öneriyoruz.
  • Enginarı övmek gibi olmasın ama  sadece fiziksel hastalıklarda değil, psikolojik rahatsızlıkları önlemek için de enginar tüketebilirsiniz. Bilhassa sık sık kaygılanıyorsanız veya uyku probleminiz varsa enginar tüketebilirsiniz. İçeriğindeki besin değerleri sayesinde enginarın kişinin daha dingin olmasını rahatlamasını sağladığı kanıtlanmıştır.

Enginar Seçerken Dikkat!

Enginar alırken, genellikle temizlenmiş olanını tercih ederiz. Hani şu içi su dolu torba içinde satılanlar. Fakat bu şekilde sokakta satılan enginarları almamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü enginar soyulduktan sonra çabuk kararır ve bu kararmayı engellemek için limonlu su da bekletmek gerekir. Fakat dışarıda gördüğümüz ve limonlu su içinde bekletildiğini düşündüğümüz enginarlar aslında ilaçlı su içinde de bekletilmiş olabiliyor. Her mevsiminde aynı ve güvendiğiniz kişiden enginar alıyorsanız tabii ki değiştirin demiyoruz ama sürekli farklı kişilerden bu şekilde enginar satın alıyorsanız daha dikkatli olmanızı öneririz. Enginarın tüm besin değerlerinden faydalanmak isterken bir ilaçlama yüzünden sağlığınızı riske atmamalısınız.

Enginar malumunuz kılçıklı bir sebzedir. Bu yüzden temizlenmemiş enginar seçerken, saplı, başı oynayan enginarlar seçmelisiniz. Eğer enginarı elinize aldığınızda hindistan cevizi gibi sabit duruyorsa bu olgunlaşmış ve kılçıklı yani yoğun lifli bir enginardır. Yine enginarın yapraklarının nemli ve canlı olmasına dikkat etmelisiniz. Sararmış, kurumuş yapraklara sahipse buradan da enginarın olgunlaşmış olabileceğini anlayabilirsiniz. Aldığınız yerde eğer enginar soyuluyorsa ve siz uğraşmak istemiyorsanız, bu şekilde gözünüzün önünde bu işlemi yaptırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ