Sandalye Minderi Nasıl Temizlenir?

Sandalye Minderi Nasıl Temizlenir?

Sandalyeler evlerde en çok kullanılan eşyalardan biri olarak yer almaktadır. Ancak sandalyeler gerek kullanım alanlarına göre gerek üretim şekillerine göre farklı şekillerde mevcuttur. Özellikle bahçe ve balkonlarda kullanılan sandalyeler ise genellikle süngerli olarak bulunması zor olan sandalye türlerindendir. Ancak süngersiz olması sandalyelerin konforunu düşürerek rahatsızlık vermesine neden olur. Bu durumu engellemek adına da sandalye minderleri kullanılır.

Ancak genellikle dış mekanda kullanılan sandalye minderleri de koltuk minderlerine oranla çok daha çabuk kirlenir. Sandalye minderlerinin kirlenme süresi kullanıldığı ortamın yanı sıra kullanım sıklığı ve şekli ile de doğrudan bağlantılı bir konudur. Bu gibi nedenlerden dolayı sık aralıklarla yıkanma ihtiyacı duyulan sandalye minderlerini temizlemek için ise doğru yöntemler kullanılmalıdır. Çünkü doğru yöntemler uygulanmaması durumunda minderlerinizin işlevinde düşüş ya da formunda bozulmalar meydana gelebilir. Bunun yanı sıra renk değişimi, leke oluşumu gibi konforunu etkilemeyecek ancak göz zevkinizi bozacak sonuçlar da ortaya çıkabilir.

Sandalye Minderi Temizleme Yöntemleri

1-)Çamaşır Makinesi ile Temizleme

Sandalye minderlerini temizlemek için uygulanabilecek en pratik yöntem çamaşır makinesinde yıkama yöntemidir. Bunun için dikkat etmeniz gereken tek nokta minderlerinizin formu ve yapımında kullanılan malzemelerdir. Minderinizin yapımında iç malzeme olarak ince sünger kullanılmış ve dış kumaşı makinede yıkamaya uygun bir kumaş türü ise çamaşır makinesinde düşük sıcaklıkta düşük devirde sıkma işlemi uygulayarak rahatlıkla yıkayabilirsiniz.

2-)Elde Yıkayarak Temizleme

Elde yıkama yaparak sandalye minderlerinizin tümünü rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Çünkü elde yıkama yapmak minderinizin türü ve malzemesi ne şekilde olursa olsun oldukça iyi sonuç verecektir. Bunun nedeni ise minderinizin türüne göre uygun işlemleri uygulayarak doğru malzemeler kullanabilme şansınız olmasıdır. Özellikle kalın ve elyaf minderler için oldukça ideal bir yöntemdir.

Bunun için minderinizin formunun zarar görmemesi adına sandalye minderinin genişliğinde bir leğen hazırlayın. Daha sonra minderinizi leğene koyarak üzerini ılık su ile doldurun. Daha üzerine minderinizin rengine uygun bir çamaşır deterjanı ya da şampuan ekleyin. Minderde yağlı lekeler oluşmuş ise deterjan olarak bulaşık deterjanı kullanmanız daha etkili sonuç almanızı sağlayacaktır.

Uygun deterjan seçimi yapıldıktan sonra sıkıştırmadan bastırma işlemi uygulayarak iyice yıkayın. Yoğun kir mevcut ise yarım saat hazırlamış olduğunuz suyun içinde minderleri bekletin ve ardından yıkama işlemini uygulayın. Yıkama işlemi bittikten sonra bol su ile durulayarak kurumaya bırakabilirsiniz. Kurutma işlemi sırasında minderleri asmamaya özen gösterin. Geniş bir bez ya da havlunun üzerine derebileceğiniz gibi çamaşır telinin üzerine sererek de rahatlıkla kurutabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ